Pep Salsetes presenta el seu nou llibre al CERAP

Pep Salsetes ha estat un “guardià de llavors” -va presentar un enciam “negre de Riudoms”, del qual havia aconseguit recuperar llavor, i un enciam “nano d’Alforja”-, un amant de l’agricultura i de les varietats antigues, un cuiner prolífic i gran divulgador, sense voler ser mediàtic.

Jesús Torres

Vitivinicultor

D'esquerra a dreta: Ramon Margalef, de la Secció de Gastronomia del CERAP, Pep Salsetes i Mariona Quadrada
D'esquerra a dreta: Ramon Margalef, de la Secció de Gastronomia del CERAP, Pep Salsetes i Mariona Quadrada

Pep Salsetes, el nom artístic de Josep Lluís Sabatés Ibáñez (Sant Andreu de Palomar, Barcelonès, 30 de gener de 1945) va presentar el seu nou llibre De l’hort al plat o com menjar bé tot l’any el passat 17 de setembre al vespre al Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP). 

L'acte, impulsat per la Secció de Gastronomia de l’entitat, va comptar amb la intervenció de Mariona Quadrada Monteverde (Reus, 1956), reconeguda cuinera i divulgadora de la cuina catalana. Quadrada, amiga i coneixedora de l’obra de Pep Salsetes, va anar repassant la vida de l’autor. Pep Salsetes ha estat un “guardià de llavors” -va presentar un enciam “negre de Riudoms”, del qual havia aconseguit recuperar llavor, i un enciam “nano d’Alforja”-, un amant de l’agricultura i de les varietats antigues, un cuiner prolífic i gran divulgador, sense voler ser mediàtic.

De l’hort al plat no és només un receptari: és un homenatge a la cuina de proximitat, al producte fresc i de temporada, i a una manera de fer que connecta directament amb la terra. Salsetes, conegut pel seu compromís amb l’agricultura ecològica, la cuina tradicional i la recuperació de varietats locals, hi ofereix una mirada profunda i honesta sobre el valor dels aliments que cultivem i cuinem. Al final de l’acte, els assistents van poder tastar un pa de fetge i figues i uns ous farcits de verdolaga

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.