La Fira incorpora la sensibilització en la seva nova edició

El certamen se celebrarà del divendres 11 al diumenge 13 d’agost i ho farà amb algunes novetats destacades.

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Cartell de la Fira de l'Avellana
Cartell de la Fira de l'Avellana

Arriba la 41a Fira de l’Avellana i 422a Fira de Sant Llorenç. El certamen se celebrarà del divendres 11 al diumenge 13 d’agost i ho farà amb algunes novetats destacades fruit de l’entrada del nou equip de govern municipal i la constitució d’una nova comissió organitzadora de la Fira. 

De fet, tal com afirma el nou director de la Fira, Lluís Aragonès, aquest any serà “una Fira de transició”, ja que considera que “el conjunt de la societat entén que l’actual model de Fira s’ha de posar sobre la taula i replantejar, això necessita temps i consens i aquest any no teníem ni una cosa ni l’altra”. Tot i això, en aquesta edició ja es veuran algunes idees de cap a on creuen que ha d’anar l’esdeveniment.

La principal serà la d’incorporar un element de sensibilització. “La Fira és una eina de promoció econòmica i d’intercanvi, però ens agradaria també que s’hi afegís una mirada de conscienciació sobre la situació actual de sequera i d’emergència climàtica” explica Aragonès. 

Aquest fet ja es notarà amb l’entrada al recinte firal, que “deixarà enrere la visió nostàlgica per una composició que interpel·li al visitant amb tota la qüestió de l’aigua, l’energia solar i sobre com adaptar-nos a la nova realitat climàtica”. 

Més enllà de l’entrada, els visitants aniran trobant aquests missatges en diferents formats per tota la Fira, així com també es programaran activitats com tallers infantils agafant la figura d’Antoni Gaudí com a arquitecte ecologista. 

Pel que fa a la reivindicació del producte riudomenc, es muntaran diversos espais de photocall amb fruites i verdures de productors locals on els assistents podran participar en sortejos que es faran a diari.

Primer pagès en inaugurar-la

L’encarregat d’inaugurar la Fira serà el pagès riudomenc Josep Zacaries Ferré Simeon. Es tracta del primer pagès professional que inaugura la Fira de l’Avellana en tota la seva història. 

Lligat al sector de la fruita seca i l’oli d’oliva, Ferré està vinculat a una llarga nissaga familiar de pagesos riudomencs i és membre actiu d’Unió de Pagesos des dels 19 anys. “Estem molt orgullosos i contents que hagi acceptat, es tracta d’una persona compromesa que representa molt bé el que és la Fira” assegura el director del certamen.

A diferència d’edicions anteriors, l’acte d’inauguració no es farà al Casal Riudomenc, sinó a l’escenari ubicat al pati de l’Escola Beat Bonaventura, dins del recinte firal. D’aquesta manera es busca generar més proximitat amb els visitants i expositors de la Fira. 

La distribució dels espais en el recinte també serà diferent. La Gastrofira s’ubicarà ara dins del pati de l’Escola Beat Bonaventura. L’espai gastronòmic seguirà oferint degustacions de productes locals i de proximitat, tastos de vins, cerveses i vermuts i showcookings amb cuiners de renom.

A la zona d’atraccions una de les novetats de l’edició serà un globus aerostàtic de la DO Avellana de Reus que farà viatges captius a les nits, així com una demostració de cuina d’alçada.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.