El pagès riudomenc Josep Zacarias Ferré Simeon serà l'encarregat d'inaugurar la Fira de l’Avellana 2023

Serà el primer pagès professional que inaugura el certamen en tota la seva història

La Comissió organitzadora de la Fira de l’Avellana amb Josep Zacaries Ferré (FOTO: Cedida)
La Comissió organitzadora de la Fira de l’Avellana amb Josep Zacaries Ferré (FOTO: Cedida)

El pagès riudomenc Josep Zacarias Ferré Simeon serà l'encarregat d'inaugurar la 41a Fira de l’Avellana i 422a Fira de Sant Llorenç. Es tracta del primer pagès professional que inaugura la Fira de l’Avellana en tota la seva història.

Lligat al sector de la fruita seca i l’oli d’oliva, Ferré està vinculat a una llarga nissaga familiar de pagesos riudomencs i és membre actiu d’Unió de Pagesos des dels 19 anys. “Estem molt orgullosos i contents que hagi acceptat, es tracta d’una persona compromesa que representa molt bé el que és la Fira” assegura el nou director de la Fira de l'Avellana, Lluís Aragonès.

Tal com li van traslladar personalment des de la Comissió organitzadora de la Fira de l’Avellana, la decisió d’escollir Josep Zacarias Ferré Simeon com a persona per inaugurar la Fira respon a tres grans motius: la voluntat que un certamen com la Fira de l’Avellana, vinculat a l’agricultura, la pagesia i el producte local, serveixi per donar visibilitat als riudomencs d’aquest àmbit; el compromís cívic que al llarg de la seva vida ha demostrat Ferré amb la pagesia i el territori; i el consens i respecte que genera entre la pagesia riudomenca la seva figura.

A diferència d’edicions anteriors, l’acte d’inauguració no es farà al Casal Riudomenc, sinó a l’escenari ubicat al pati de l’Escola Beat Bonaventura, dins del recinte firal. D’aquesta manera es busca generar més proximitat amb els visitants i expositors de la Fira. El certamen se celebrarà del divendres 11 al diumenge 13 d’agost

Al capdavant de la Fira de l’Avellana hi ha una Comissió organitzadora formada per una vintena de persones amb perfils de sectors diversos: pagesia, gastronomia, esdeveniments, comerç, entitats, etc. Aquesta Comissió la lideren tres persones: d’una banda, Lluís Aragonès, que n’ocupa la vicepresidència i que a efectes pràctics exerceix de director de la Fira, i d’altra banda, Anna Moragas com a regidora de la Fira de l’Avellana i Imma Mestre com a regidora de comerç local.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.