Quan el ciment rajava, o no?

No calen aeroports, ni AVES, ni polígons. Manquen empreses productives que no siguin ofegades per administracions duplicades i sous polítics desmesurats.

Uns mesos abans del més de maig de l’any 2005, és va produir una reunió al bar del parc de Sant Antoni de Riudoms, entre els Srs. Robert Ortiga alcalde de Borges del Camp, a més de president del Consell Comarcal del Baix Camp i administrador d’altres negocis, amb el Sr. Josep Mª Vallés, alcalde de Riudoms, professor i director del col·legi Beat Bonaventura i conseller del consell d’administració de la desapareguda Caixa de Tarragona. La trobada mig extraoficial i desconeguda era per desenvolupar conjuntament amb INCASOL, un polígon industrial entre els dos termes municipals, com és va saber després.
Amb una forta oposició i atès que el partit polític dels dos municipis, no governava a la Generalitat, després de plens vergonyosos per part dels dos ajuntaments, dignes per rememorar els anys de la dictadura franquista i dels seus representants, el 22 de novembre del 2005, es va comunicar pel Director d’Urbanisme, Sr. Joan Llort, la decisió de la Generalitat d’abandonar el projecte. Pel que va venir tot seguit i pel que va venint i vindrà , sembla ser que la decisió per part del govern de la Generalitat va ser encertada. Avui a Riudoms tenim dos polígons paralitzats i encallats, endegats abans del que és volia dur a terme aquest, anomenat “El Freixe”.

El 28 d’agost i 7 anys després d’aquella trobada i pels rellevistes dels dos alcaldes d’aquell 2005, Srs. Calatayud de Borges del Camp i Sr. Cruset de Riudoms, el primer també President del Consell Comarcal del Baix Camp i el Sr. Cruset vice-president de la Diputació de Tarragona, s’han reunit amb un dinar de treball, ells dos sols, en el mateix lloc i de la mateixa manera que el seus successors.
Com sigui que el govern de la Generalitat , és el més empenyorat de l’Estat i segons sembla te molts problemes de tresoreria, quan demana uns 5.023.000 d'euros per liquidar interessos i el seu portaveu diu que és presenten greus dificultats financeres, aquesta reunió dels mateixos polítics , amb fa més por que una pedregada. Els hi demanaria amb tots els respectes que amb la situació que és troben molts ciutadans contribuents, no facin invents , avui tot està inventat , en els dos pobles i termes municipals, no fan falta ni aeroports, ni estacions d’AVE, ni universitat, ni grans hospitals, ni més polígons, tot és molt a prop per poder-ne gaudir i ja està fet. El que els manca , son empreses productives i esforçats treballadors , però que el seu treball i rendiment, no sigui ofegat per unes administracions duplicades i un manteniment de sous i de polítics desmesurat.
Tant de bo, que la reunió o trobada de les dues parts i els seus raonaments, siguin encertats per conduir els homes i dones dels seus pobles a bon port, sense molts i grans sacrificis i amb l’esperança de sortir del parany actual amb èxit.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.