La plaça, plena de gom a gom per celebrar Sant Jordi

Les parades de llibres, roses i entitats van omplir la plaça tant dissabte com diumenge, aprofitant que aquest any era possible fer-ho els dos dies consecutius.

El nou element festiu, el Dràcom, ballant al centre de la plaça
El nou element festiu, el Dràcom, ballant al centre de la plaça

Aquest era el primer Sant Jordi que se celebrava amb normalitat després de tres anys anòmals. Després que el 2020 i el 2021 la diada es veiés afectada per la pandèmia, i que el 2022 plogués bona part del dia 23 d'abril, aquest 2023 va arribar la diada de la recuperació. De fet, les xifres arreu de Catalunya, tant de venda de llibres com de roses, van ser de rècord el diumenge passat.

A Riudoms també es va poder veure la plaça ben plena bona part de la diada i, de fet, durant dos dies consecutius. I és que les parades de roses, llibres i entitats ja van començar el dia abans de Sant Jordi, el 22, aprofitant que era dissabte, i van continuar fins diumenge al vespre. Mentrestant, a la plaça, es van fer tot d'actes paral·lels, com l'Hora de conte per a infants o una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà i la Colla Sardanista "Roses de Tardor" de Riudoms, diumenge al migdia. Aquella mateixa tarda es van lliurar també els premis del concurs de dibuix i concurs de punts de llibre.

Al voltant de la Diada de Sant Jordi, però fora de l'entorn de la plaça i de les parades, es van fer també alguns actes al llarg de la setmana. Per exemple, L'Om - FemSafareig i l'Ajuntament de Riudoms vam presentar la troballa i publicació del segon document més antic de la història primigènia de Riudoms, divendres al vespre al Casal Riudomenc. Dissabte va ser el torn de l'acte commemoratiu del 40è aniversari de l'Escola de Música, i aquell mateix vespre es va fer també la presentació de la nova bèstia de foc: Lo Dràcom de Riudoms.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.