El periodista riudomenc Joan Maria Clavaguera va ser l'encarregat d'inaugurar-la

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Joan Maria Clavaguera en el moment del tall de la cinta inaugural. (FOTO: Josep M Font)

La 34a edició de la Fira de l’Avellana i la 415a de la Fira de Sant Llorenç va tancar les portes aquest cap de setmana després de tres dies intensos i un bon balanç de públic. Les atraccions pels més petits, els estands de les entitats del municipi i els més de 120 expositors es van fer lloc un any més en un espai de 16.000 metres quadrats.

El tret de sortida es va donar divendres al vespre amb la inauguració del certamen, que va anar a càrrec del director de l’Agència Catalana de Notícies Joan Maria Clavaguera. En les seves paraules al Casal Riudomenc, Clavaguera va compartir les seves vivències de jove, i com es va començar a implicar en l’organització de l’esdeveniment firal.

Durant l’acte inaugural també es va desvetllar el nom del guardonat amb el Premi de la Fira de l’Avellana 2014, que va recaure en el publicista Josep Maria Borrell. A més, la dissenyadora Ana Arrate Merino va ser proclamada vencedora del Concurs de Cartells, mentre que el riudomenc Eduard Cano va rebre l’accèssit. El divendres es va cloure amb la segona edició de l’Avellana Sound, que es va celebrar a Sant Antoni amb la presència del grup local Segonamà i el dj’s Eric G i PD Macarroni.

Al llarg dels tres dies, els assistents a la Fira van poder gaudir d’exhibicions de trial i freestyle, de gossos, de ground golf o de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra. Actuacions castelleres, el gran ball amb l’orquestra Venus o les havaneres del grup Balandra van ser altres dels actes més destacats.

Resultat de la cursa de sacs

Aquest any la cursa de portadors de sacs d’avellanes estava d’aniversari ja que complia 30 anys d’història en el nostre municipi. Per commemorar l’efemèride, el corredor Carles Guillemat Rocamora va portar un sac d’avellanes al coll des de Reus fins a l’entrada de la Fira, un recorregut que va dur a terme fa 30 anys Salvador Baiget amb motiu de la primera edició de la cursa.

Acte inaugural al Casal Riudomenc. (FOTO: Josep M. Font)

Després dels tres quilòmetres i mig de recorregut fins al recinte firal, Guillemat va sorprendre a tothom al apuntar-se a la cursa de Riudoms, on va quedar en novena posició. El riudomenc Jordi Serra va quedar primer al completar el recorregut de 1.400 metres en 5 minuts i 56 segons. Seguidament, van quedar els reusencs Younnes El Hannach, amb 6 minuts i 3 segons, i Albert Picó, amb 6 minuts i 5 segons. Tot i que El Hannach no es va proclamar campió de la cursa a Riudoms, el recompte de les marques de Reus i Valls van fer que fos proclamat guanyador del Gran Premi Unió. Pel que fa a la categoria femenina, Guillermina Abelaño, veïna de Montblanc, va ser la primera dona en arribar a la línia de meta, quedant en vuitena posició en la classificació general. La segona dona que ho aconseguia va ser la riudomenca Susana Dolcet creuant la meta en desena posició.