Josep Zacarias Ferré Simeon, nou president de la Cooperativa Agrícola de Riudoms

La voluntat de la nova junta és la d'acostar la Cooperativa al soci i innovar

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

El nou president de la Cooperativa Josep Zacarias Ferré Simeón (FOTO: Ajuntament de Riudoms)
El nou president de la Cooperativa Josep Zacarias Ferré Simeón (FOTO: Ajuntament de Riudoms)

El pagès riudomenc Josep Zacarias Ferré Simeon ha estat escollit nou president de la Cooperativa Agrícola de Riudoms. La junta de l’entitat es va renovar en una assemblea amb molta participació el passat 28 de setembre. Posteriorment, els nous membres del consell rector van escollir internament els càrrecs, elegint a Ferré com a president.

Acompanyen a Ferré, Josep Maria Bages Virgili, com a vicepresident, Susana Mestre Juncosa, com a secretària i Joaquim Fabra Gascón, com a tresorer. Completen la junta Miquel Llorens, Santi Bages, Joan Carles Fontgivell, Joan Crusells, Modest Guinjoan, Ventura Gili, Francesc Ortiga i Francesc Mestre, com a vocals.

El nou president considera que el fet d’estar acompanyat d’aquest grup de persones l’ha empès a fer el pas: “No serà una gestió presidencialista, som un equip, venim a dirigir la Cooperativa tots junts”.

“La Cooperativa és un patrimoni de la pagesia riudomenca i ho ha de continuar sent” assegura Ferré, destacant que l'entitat disposa d’una forta salut econòmica, sent una de les cooperatives més sanejades de Catalunya.

“Això és gràcies a totes les juntes que ens han precedit i que han fet les coses ben fetes. Venim del Salvador Gras, que ha sigut 14 anys president de la Cooperativa i se li ha d’agrair molt tota la feina que ha fet” explica el pagès riudomenc.

La voluntat de la nova junta és la d'acostar la Cooperativa al soci i innovar: "hem d'apostar per la comercialització de l'oli d'oliva, buscar nous mercats, nous clients, fer un pas més enllà i sortir de Catalunya, detallar el màxim possible l'oli, reduint la venda a l'engròs... en definitiva treballar perquè el mercat de l’oli continuï sent un referent a Riudoms".

Malgrat que en l'actualitat el preu de l'oli d'oliva estigui pels núvols, Ferré admet que la situació del sector és "més dolenta que mai" principalment pels problemes de la sequera i del baix relleu generacional: "dels 300 socis que té la Cooperativa tots són majors de 40 anys".

"Hem de treballar perquè les liquidacions d'oli continuïn sent almenys igual de bones que han sigut fins ara, cosa no serà fàcil. L’any passat la Cooperativa va afrontar l’entrada d’olives més baixa en molts anys, i aquest any no pinta bé per la manca d'aigua" detalla el president de la Cooperativa de Riudoms.

Tot i això, Ferré assenyala que l'any passat hi va haver cooperatives que "aviat es van quedar sense oli, mentre que nosaltres n’hem tingut tota la campanya i aquest any obrim amb garanties de tenir producció i de tenir oli per a tots els clients i majoristes".

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.