Se celebra el primer Ple ordinari de la legislatura

ERC-Avancem va preguntar pels resultats de l'enquesta, mentre que la CUP va fer fins a sis precs

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Imatge del Ple ordinari del 3 de setembre
Imatge del Ple ordinari del 3 de setembre
Imatge del Ple ordinari del 3 de setembre
Imatge del Ple ordinari del 3 de setembre


En el primer Ple ordinari de la legislatura, que es va celebrar el passat 3 de setembre, es va sotmetre a votació la delegació de competència del Ple a favor de la Junta de Govern Local pel que fa a l’establiment o modificació i fixació dels preus públics. La proposta es va aprovar amb el vot a favor del grup de CiU, que la defensa per tal “d’agilitzar les decisions”, l’abstenció del grup d’ERC-Avancem i el vot en contra dels regidors de la CUP. També es va ratificar, amb l’abstenció de la CUP, la modificació dels estatus de la Junta de Govern del Consorci per a la Gestió de Resiuds Municipals al Baix Camp per adaptar-los a la llei actual i que quedés clar de quin òrgan depenien els consorcis.

Des de l’equip de govern es va donar compte del nomenament de Francesc Xavier Bonet com a director de la fira per l’any vinent. Des de la CUP, el regidor Pere Campíñez va demanar que el director fos “d’un perfil més tècnic o professional relacionat amb el sector, o si no, un regidor de l’equip de govern”, cosa que l’alcalde Cruset va rebatre assenyalant que Bonet “té experiència en la direcció de la fira, als resultats ens podem remetre”.

En el Ple també es van fixar les festes locals del municipi pel proper any 2016, que seran els dilluns 25 de juliol i 28 de novembre.

En l’apartat de mocions, ERC-Avancem n’havia portat una dedicada a la millora i el reforç de la seguretat de Riudoms, però finalment el grup municipal la va retirar de la votació, una decisió presa de manera consensuada amb el grup de CiU per tal de analitzar les mesures amb més calma per arribar a un acord comú.

Façana de l'Ajuntament de Riudoms
Façana de l'Ajuntament de Riudoms


Pel que fa a les preguntes, ERC-Avancem va preguntar si ja se sabien els resultats de l’enquesta de la fira, cosa que des del govern es va respondre assegurant que “no s’ha obert l’urna, ara mateix els funcionaris de l’Ajuntament estan treballant en coses més prioritàries, però de seguida que surti la informació se facilitarà”. Els republicans també van preguntar per les subvencions de la Diputació de Tarragona per la reducció de plagues d’animals peridomèstics i pel cost que tindria el control de les colònies de gats que proposa l’Associació Amics dels Gats.

Per la seva banda la CUP va preguntar quins passos s’estan duent a terme des de l’Ajuntament per evitar la contaminació dels aqüífers de la riera d’Alforja, i també va voler saber els contractes de telefonia que té l’Ajuntament i la voluntat futura de l’ens de mantenir els operadors veient el conflicte laboral dels treballadors de Movistar. Aquestes preguntes van quedar sense respondre per part de l’equip de govern, amb la intenció de revisar la documentació necessària i contestar-les en el següent Ple.

En els precs, el grup municipal de la CUP en va arribar a fer sis, entre els quals se sol·licitava que els regidors emetessin el vot de manera nominal i a mà alçada, que aquests assumissin el codi ètic de la CUP (limitació del càrrec en dos mandats, transparència econòmica i declaració de béns de manera personal), que s’ampliïn els terminis entre la convocatòria i la celebració de qualsevol òrgan municipal per facilitar la consulta de tota la documentació amb més temps, que s’obri un espai de treball conjunt de la ciutadania per la redacció del nou ROM (Reglament Orgànic Municipal), que es respecti al màxim la llei electoral pel que fa als comicis del 27S, i, per últim, l’adhesió de Riudoms a la xarxa de ciutats refugi impulsada per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

 

Podeu veure el Ple complet en el següent vídeo de l’Ajuntament de Riudoms:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.