El Ple aprova el règim de dedicació i retribucions dels regidors

L’alcalde Ricard Gili tindrà una retribució mensual bruta de 3.441,06€ en 14 pagues per la seva dedicació del 100%

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Els nous regidors en el Plenari municipal (FOTO: Arnau Castro)
Els nous regidors en el Plenari municipal (FOTO: Arnau Castro)

En la sessió plenària del 18 de juliol es va aprovar el règim de dedicació i retribucions dels càrrecs electes per al nou mandat. D’aquesta manera, l’alcalde Ricard Gili tindrà una retribució mensual bruta de 3.441,06€ en 14 pagues per la seva dedicació del 100%. El regidor Arnau Carbonell disposarà d’una dedicació parcial del 75%, pel qual li correspon un salari brut de 1.642, 32€.

Per la seva banda, les regidores Imma Mestre i Carme Cros presenten una retribució mensual bruta de 1.094,88€ per una dedicació del 50%, mentre que el regidor Jordi Gallisà rebrà un sou brut de 766,41€ per una dedicació del 35% de la jornada. Finalment, les regidores Anna Moragas i Teresa Basora tindran un règim de retribucions per assistències a les sessions dels òrgans col·legiats, d’igual manera que els sis regidors de Junts per Riudoms a l’oposició.

La retribució per assistència al Ple i a la Junta de Govern Local és de 120 euros per sessió, mentre que a les comissions informatives i a les entitats públiques empresarials és de 60 euros per sessió.

Segons assegura el mateix alcalde Ricard Gili, el salari base tant dels regidors com de l’alcalde és “el mateix que el que estava fixat en el mandat passat, ja que per canviar-ho s’hagués hagut de fer una modificació del pressupost”.

El que sí que ha canviat són les hores de dedicació: “l’anterior alcalde tenia una dedicació del 70% al consistori, mentre que el 30% restant la tenia al Consell Comarcal, en el meu cas tinc una dedicació del 100% a l’Ajuntament de Riudoms i a la Diputació de Tarragona vaig per assistències” explica Gili.

El mateix passa amb els regidors. Mentre que Arnau Carbonell és el regidor amb una dedicació més elevada per les seves responsabilitats en el govern, hi ha quatre regidors de govern que treballen a la funció pública (Anna Moragas, Carme Cros, Teresa Basora i Jordi Gallisà) i això fa que “les seves retribucions estiguin més limitades pel que diu la normativa” i que en algunes situacions “tinguin una dedicació inferior a la que voldríem”.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.