La Generalitat subvenciona amb 2,5 milions d’euros l’escola Cavaller Arnau

Els pressupostos de la Generalitat pel 2012 concedeixen, d’entre les poques inversions que es podran fer al Camp de Tarragona, la quantitat de 2,5 milions d’euros per a la construcció de l’escola Cavaller Arnau. Aquesta subvenció és el resultat de més de sis mesos de reunions i negociacions.

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

L'escola ha estat funcionant fins ara a l'edifici de les Escoles Velles (FOTO: Cedida)
L'escola ha estat funcionant fins ara a l'edifici de les Escoles Velles (FOTO: Cedida)
L'escola Cavaller Arnau es troba actualment en l'edifici de les Escoles Velles. (FOTO: Cedida)
L'escola Cavaller Arnau es troba actualment en l'edifici de les Escoles Velles. (FOTO: Cedida)


La construcció de la nova escola és un tema que es porta arrossegant des de l’any 2008, quan l’Ajuntament de Riudoms va cedir els solars a la Generalitat. El Govern d’aquell moment no va considerar prioritari el projecte, però, després de reiterades queixes, es van començar els tràmits per a demanar un préstec a l’Institut Català de Finances. Un ajut que mai es va arribar a fer efectiu, fet que va ocasionar que les obres quedessin aturades i sense data d’inici.

Amb l’entrada del nou Govern a la Generalitat, l’Ajuntament va reprendre les negociacions amb els responsables del Departament d’Ensenyament. En els últims sis mesos s’han mantingut reunions constants per aconseguir que el Departament d’Economia i Finances dotés pressupostàriament la construcció de la nova escola, cosa que consta en els pressupostos per aquest any 2012.

Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms, es mostra prudent davant la subvenció “perquè els temps actuals, de delicadíssima situació econòmica per part de la Generalitat, fa que s'hagi de ser cautelós fins que no s'hagin iniciat les obres”. Tot i així, creu que “la feina feta durant aquests mesos des de l'Ajuntament, amb discreció i constància, ha donat els seus resultats i per tant ens permet ser optimistes”.

Francesc Xavier Lázaro, regidor d'ERC, també ha fet una valoració positiva de la notícia i ha recordat que "cal congratular-se ja que hi ha regidors que porten molts anys lluitant per aquesta escola".

Aquesta notícia també ha estat ben rebuda pel professorat i els pares, que l'esperaven des de fa temps, ja que el centre porta anys funcionant en l’Edifici de les Escoles Velles.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.