La CUP-Crida Constituent explica els seus eixos programàtics a Riudoms

Van intervenir Sergi Saladié, cap de llista per Tarragona, Mar Joanpere, que ocupa la sisena posició i la regidora riudomenca Roser Torres, que forma part dels suplents de la candidatura

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Roser Torres, Mar Joanpere i Sergi Saladié. (FOTO: Cedida)
Roser Torres, Mar Joanpere i Sergi Saladié. (FOTO: Cedida)
Roser Torres, Mar Joanpere i Sergi Saladié. (FOTO: Cedida)
Roser Torres, Mar Joanpere i Sergi Saladié. (FOTO: Cedida)


Una cinquantena de persones es van reunir el migdia del passat diumenge 20 de setembre a la Plaça de l’Església per assistir a l’acte central de campanya de la CUP – Crida Constituent a Riudoms. L’esdeveniment va comptar amb les intervencions del vandellosenc Sergi Saladié, número 1 de la llista de la demarcació de Tarragona, la vilaplanenca Mar Joanpere, que n’ocupa la sisena posició, i la regidora riudomenca Roser Torres, que forma part dels suplents de la candidatura.

Roser Torres va començar l’acte recordant que la CUP “som el partit que parlem d’independència des dels inicis” afegint que “ens hem d’autogestionar per solucionar els nostres problemes en sanitat o educació”. Torres va subratllar que la CUP – Crida Constituent es presenta als comicis del 27S amb tres eixos programàtics: “la ruptura amb les institucions que ens oprimeixen, un pla de xoc per solucionar les emergències socials i un procés constituent per un nou país”.

El cap de llista per Tarragona, Sergi Saladié, va assegurar que “la independència ha de ser una eina, però no una finalitat” i va alertar a Junts pel Sí que “haurien de clarificar de què es tracta el procés negociador amb l’estat espanyol, no podem esperar més, ja és per dignitat i per fer front a les problemàtiques socials, el poble reclama la independència ja i nosaltres no fallarem”. També va assenyalar que “el procés constituent no el podem fer mai amb la panxa buida i el llum apagat, cal fer un pla urgent per fer desaparèixer les desigualtats, no es pot fer una nova constitució amb desigualtats socials”.

L'acte va tenir lloc a la Plaça de l'Església. (FOTO: Cedida)
L'acte va tenir lloc a la Plaça de l'Església. (FOTO: Cedida)


Per la seva banda, Mar Joanpere va destacar la voluntat de “sumar la veu de tots i totes en aquest procés constituent, la CUP aposta per canviar-ho tot, canviar les dinàmiques internes del país, un funcionament que passa des de les institucions més grans fins a com ens organitzem a cada poble”. A més, va advertir que el moviment sobiranista no pot acabar el 27S, “l’excusa d’‘Espanya ens roba’, que no és mentida, no ha de ser l’argument perquè a partir del 28S ens quedem a casa, a la CUP sempre anem de baix cap a dalt, i el procés constituent ha de ser de la mateixa manera, només nosaltres sabem què volem com a poble, quines necessitats tenim i com ho hem de fer per aconseguir-ho, no renunciem a fer sentir la nostra veu”.

L’acte electoral va comptar amb les interpretacions musicals d’Òscar Ferrer. Per concloure’l va haver-hi una foto conjunta dels assistents i un vermut popular per sufragar els costos de la campanya de la formació de l’esquerra independentista.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.