Es constitueix el nou Ple de l'Ajuntament de Riudoms

Josep Maria Cruset, investit alcalde amb la majoria absoluta dels vots

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Foto de família dels tretze regidors de la legislatura 2015-2019.
Foto de família dels tretze regidors de la legislatura 2015-2019.
Foto de família dels tretze regidors de la legislatura 2015-2019.
Foto de família dels tretze regidors de la legislatura 2015-2019.


Aquest migdia s'ha constituït el nou Ple municipal de l'Ajuntament de Riudoms per la legislatura 2015-2019, la desena des de la reinstauració de la democràcia. El saló de plens de l'Ajuntament ha quedat petit per acollir tots els ciutadans que s'han acostat a veure l'acte, cosa que ha fet que molts hagin hagut d'escoltar-lo des de les escales. Els tretze regidors han jurat i promès el seu càrrec i, a més, els de CiU i la CUP s'han compromès a "posar-se a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l'Estat català, lliure i sobirà", tal com demanava l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els dos regidors d'ERC-Avancem han mantingut el compromís de lluitar per "una Catalunya republicana".

Un cop tots els regidors han pres possessió del càrrec, ha arribat el moment d'escollir l'alcalde. Les votacions, que s'han fet en urna i de manera secreta, no han deixat cap sorpresa: Josep Maria Cruset (CiU) ha obtingut nou vots, Pere Campíñez (CUP), dos, i Jordi Ortiz (ERC-Avancem), dos. Per tant, Cruset ha sigut investit alcalde de Riudoms per tercera vegada consecutiva.

Després de l'elecció del batlle, els tres líders de les formacions polítiques representades en el Ple han explicat com afronten la legislatura. Jordi Ortiz s'ha compromès a dur a terme una oposició "constructiva i contundent a la vegada", Pere Campíñez ha mostrat la voluntat que els dos regidors de la CUP siguin "utilitzats pels ciutadans que els necessitin" i Josep Maria Cruset, s'ha emplaçat a "treballar tots junts al llarg d'aquests quatre anys per a tots els riudomencs".

Dels tretze regidors que conformen el nou plenari, 7 ho són per primera vegada, mentre que 6 repeteixen. S’estrenen en el càrrec Xavier Gallego (CiU), Maria Cros (CiU), Jordi Domingo (CiU), Sergi Pedret (CiU), Pere Campíñez (CUP), Roser Torres (CUP) i Jordi Ortiz (ERC-Avancem-AM). Serà la segona legislatura per Carles Garcia (CiU), Montse Corts (CiU), Mireia Massó (CiU) i Marcel·lí Garriga (ERC-Avancem-AM), tot i que aquest últim és regidor des del 2010 ja que es va incorporar a mig mandat. Per Josep Maria Cruset (CiU) i Verònica Torres (CiU) aquesta serà la seva quarta legislatura. La mitjana d’edat del nou Ple Municipal és de 40 anys.

 

regidors-01

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.