Els regidors Xavier Gallego i Pere Campíñez, consellers al Consell Comarcal del Baix Camp

L'alcalde Josep M Cruset continua formant part del Ple de la Diputació de Tarragona

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Els 33 consellers del Consell Comarcal del Baix Camp (FOTO: Cedida)
Els 33 consellers del Consell Comarcal del Baix Camp (FOTO: Cedida)
Els 33 consellers del Consell Comarcal del Baix Camp (FOTO: Cedida)
Els 33 consellers del Consell Comarcal del Baix Camp (FOTO: Cedida)


El primer Ple de la nova legislatura del Consell Comarcal del Baix Camp es va celebrar aquest dijous 9 de juliol amb la presa de possessió dels 33 nous consellers, dos dels quals són de Riudoms. Es tracta de Xavier Gallego, al grup de Convergència i Unió (CDC-UDC), i de Pere Campíñez, al grup de la Candidatura d'Unitat Popular - Poble Actiu (CUP-PA). El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp està compost per 12 membres de Convergència i Unió (CDC-UDC), 8 d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM), 5 del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP), 3 de la Candidatura d'Unitat Popular - Poble Actiu (CUP-PA), 2 del Partit Popular (PP), 2 de Ciutadans (C's) i 1 d'ARA.

Els consellers de CDC i d'Unió van jurar el seu càrrec "per imperatiu legal", igual que els d'ERC. Pel que fa als de la CUP, es van saltar la forma legal i van assegurar prometre el càrrec alertant que treballaran per crear un nou país. Els tres consellers de l'esquerra independentista, entre els quals hi ha Campíñez, no van recollir els escuts de l'ens que es van entregar a tots els nous consellers.

L'alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, d'Unió Democràtica, va ser reelegit de nou president del Consell Comarcal del Baix Camp amb els vots de 28 dels 33 consellers, tots excepte els de la CUP i Ciutadans.

Cruset a la Diputació de Tarragona

Pel que fa a la Diputació de Tarragona, l'alcalde de Riudoms Josep M Cruset en continuarà sent diputat en el grup de Convergència i Unió (CiU) on també exerceix de portaveu. La Diputació està ara composta per 11 membres de CiU, 7 d'ERC, 6 del PSC, 1 del PP, 1 de Ciutadans i 1 de la CUP. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, va ser de nou investit president de la Diputació en el Ple celebrat el passat 29 de juny.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.