El nou cartipàs i les retribucions dels regidors marquen el primer Ple extraordinari del mandat

El cartipàs municipal pel mandat 2019-2023 ja s’ha formalitzat en el Ple municipal extraordinari celebrat el passat  dijous 11 de juliol. En el plenari es va donar compte de les resolucions d’alcaldia de delegació de les competències als regidors i regidores del govern municipal i de la creació de les regidories de la corporació 2019-2023.

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

D_m_7bOXYAAkuOW.jpg
D_m_7bOXYAAkuOW.jpg

Com ja vam explicar quan es va fer públic el Decret d’alcaldia, el nou govern municipal s’estructurarà en 14 àrees gestionades pels set regidors de l’equip de govern: Sergi Pedret ocuparà les àrees de Governació, Comunicació i Casal Riudomenc; Núria Mas, les de Dinamització Social i Seguretat Ciutadana, Inma Parra, les de Promoció Municipal i Esports; Judit Albesa, les d’Educació i Benestar Social; Jordi Domingo, les d’Hisenda i Urbanisme; Josep Maria Bages, les de Serveis Públics i Medi Rural; i Verònica Torres, la de Cultura i Festes.

Pel que fa al nomenament de tinents d’alcalde i membres de la Junta de Govern Local, aquest seran Núria Mas, com a primera tinent d’alcalde, Jordi Domingo, com a segon tinent d’alcalde, Inma Parra, com a tercera tinent d’alcalde i Verònica Torres, com a quarta tinent d’alcalde.

En el plenari també es va aprovar el règim de dedicació i retribució dels càrrecs electes del consistori. D’aquesta manera, l’alcalde Sergi Pedret tindrà una dedicació del 70%, amb una retribució de 2.200 euros bruts al mes, mentre que els quatre tinents d’alcalde tindran una dedicació del 60%, amb una retribució de 1.200 euros al mes, exceptuant el cas del regidor Jordi Domingo, que cobrarà per assistències. La regidora Judit Albesa tindrà una dedicació del 50%, amb una retribució de 1.018 euros, i el regidor Josep Maria Bages, una dedicació d’un 34% amb una retribució de 684 euros al mes.

Per la seva banda, els regidors de l’oposició cobraran per assistències, unes indemnitzacions que es van modificar a l’alça en el plenari. A partir d’ara, l’assistència al Ple i a la Junta de Govern Local es retribuirà amb 120 euros, mentre que les assistències a les comissions, entitats públiques empresarials i altres òrgans serà de 60 euros.

En aquest primer ple extraordinari del mandat també es va aprovar la proposta d’alcaldia per determinar que els plens municipals ordinaris se celebressin l’últim dijous dels mesos senars a partir de les 19h de la tarda, així com també la composició de les diverses comissions informatives del consistori i la seva periodicitat.

També es va donar compte del nomenament de membres i consellers a les entitats públiques empresarials Riudoms Gestió i Riudoms Serveis, així com la designació de membres del Consell Escolar Municipal, la Fundació Gaudí i altres òrgans col·legiats.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.