Les discrepàncies en les ordenances fiscals marquen el Ple de desembre

El Ple municipal ordinari del mes de desembre, celebrat ahir al vespre, va estar marcat per la modificació en les ordenances fiscals de l’any vinent. En el Ple, també es van tractar altres temes com l’adhesió de Riudoms a l’Associació de municipis per la Independència o l’aprovació del Reglament d’Honors. Els pressupostos municipals per l’any 2012 es debatran en un Ple Municipal extraordinari el dijous 29 de desembre.

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Canvis en les ordenances fiscals

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)


Tal com va avançar FemSafareig.cat, el tema que va acaparar la major atenció en el Ple va ser la modificació d’alguns punts de les ordenances fiscals aprovades en l’anterior sessió. Aquesta modificació comporta canvis en les taxes i impostos que l’Ajuntament aplica als riudomencs i usuaris dels espais municipals.

Convergència i Unió (CiU), al govern, va presentar una al·legació a l’ordenança 12, que estipula les taxes dels espais esportius municipals a partir del mes de juliol, amb una esmena del regidor d’esports, Carles Garcia. L’equip de govern va aprovar aquesta al·legació amb els vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC).

Francesc Xavier Lázaro, regidor d’ERC, creu que l’aplicació d’aquesta taxa “s’hauria de revisar completament ja que les quatre instal·lacions esportives presenten uns preus amb criteris diferents”. Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms, va respondre-li afirmant que “cada servei és diferent, per això hi ha preus diferents”. Marcel·lí Garriga, regidor del PSC, també va mostrar la seva preocupació en l’aplicació de la taxa 12.

Per altra banda, els dos partits de l’oposició van presentar conjuntament quatre al·legacions als 22 punts vigents, dues referents a les taxes, i les altres dos referents als impostos municipals. Els grups d’esquerra no estan d’acord amb la pujada de preus en els serveis de la Llar d’Infants Municipal ni en les instal·lacions esportives, com ja s’ha esmentat abans. Tampoc coincideixen en els canvis en l’impost de Bens Immobles ni en l’impost de Vehicles. Aquestes al·legacions tenen en compte, segons els caps d’ambdós partits, les rendes i necessitats dels usuaris i la comparativa amb les poblacions de la vora, que tenen unes tarifes més avantatjoses.

El grup municipal de CiU va respondre dient que “per sobre de tot hi ha l’equilibri econòmic i és impossible garantir-lo si es tenen en compte aquestes al·legacions”. A més, va voler deixar clar que “per sort no ens assemblem a algun poble del voltant ja que molts estan destrossats econòmicament”.

Escut de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)
Escut de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)


Riudoms, dins de l’Associació de Municipis per la Independència

Un altre dels temes tractats en el Ple va ser l’adhesió de Riudoms a l’Associació de Municipis per la Independència de Catalunya, gràcies a la moció presentada per ERC i que va ser aprovat amb els vots de CiU i ERC i l’abstenció del PSC. D’aquesta manera, Riudoms se sumarà als més de 155 municipis catalans que formen part de la iniciativa.

Altres temes tractats

En el Ple també es va aprovar el nou Reglament d’Honors, que és utilitzat per designar els fills il·lustres. L’aprovació d’aquest reglament, que va comptar amb els vots favorables de CiU i PSC i l’abstenció d’ERC, es produeix ara per agilitzar els tràmits en el nomenament de Carles Sentís.

Per últim, tots els grups polítics van estar a favor de l’entrada de Marta Cuesta, nova secretària de l’Ajuntament, a la secretaria de la Fundació Gaudí, després de la marxa de l’anterior secretària.

En aquest Ple s’haurien d’haver debatut els pressupostos municipals per l’any 2012 ja que és l’última sessió ordinària però el govern ha preferit convocar un Ple Municipal Extraordinari el dijous 29 de desembre.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.