L'Ajuntament convoca per segon any una consulta ciutadana

Ampliar les voreres, les mesures per reduir la velocitat de circulació o la celebració del Carnaval, entre les preguntes plantejades.

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)


L'Ajuntament de Riudoms aprofita de nou l'afluència de públic de la Fira de l'Avellana i Fira de Sant Llorenç per realitzar una consulta que demana l'opinió dels veïns en diversos temes. Com ja es va fer l'any passat, els riudomencs majors de 16 anys podran respondre les preguntes plantejades a l'estand d'informació del recinte firal.

Aquest any es presenten quatre preguntes de temàtiques diverses de caràcter local. La primera qüestió versa sobre la necessitat de posar elements per reduir la velocitat de circulació dels vehicles, plantejant quatre possibles mesures a aplicar: bandes sonores, passos elevats, senyal lluminosa indicadora de velocitat o també es pot marcar la casella que indica que no calen més elements reductors de velocitat. En segon lloc es pregunta als ciutadans si volen que es dugui a terme una rua de disfresses per Carnaval, i que, en cas afirmatiu, s'indiqui si es creu que es millor que se celebri el mateix dissabte de Carnaval o el següent.

La tercera pregunta tracta sobre quina preferència tenen els veïns i veïnes en els carrers amb voreres estretes, si l'ampliació d'aquestes voreres perdent un carril de circulació o que es mantinguin els dos sentits de circulació. L'última qüestió planteja si es vol reconvertir el sistema de projecció de cinema del Casal a format digital, cosa que tindria un cost aproximat de 30.000 euros, o es creu que aquest cost és massa elevat. Al final de la butlleta els ciutadans també podran fer arribar altres peticions, propostes o suggeriments.

Tal com explica l'Ajuntament, la consulta, que té l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i perquè els riudomencs expressin la seva opinió sobre diferents temes, «no és vinculant» encara que servirà per obtenir dades «de primera mà».

L'any passat un total de 341 persones van respondre les preguntes de la consulta, que en aquella edició tractaven sobre la peatonalització de la Plaça de l’Església, el dia festiu del Beat Bonaventura, la col·locació d’una antena de telefonia mòbil en un espai públic o privat, els usos del camp de futbol vell i els espais per a gossos.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.