Quatre mesos de govern: el temps de rigor del nou govern i nova oposició riudomenca

En les eleccions del passat 28 de maig d'aquest 2023, el poble de Riudoms va votar per escollir quin seria el seu nou govern. El poble va parlar i va prendre la decisió per remoure el consistori com no havia succeït mai.

Paula Montalvo

Periodista

Les lletres 'Casa de la Vila' a la façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Les lletres 'Casa de la Vila' a la façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)

El ple de constitució es va celebrar amb normalitat el dissabte, dia 17 de juny. D'aquesta manera, el passat 25 de setembre es van celebrar els primers 100 dies des de la presa de possessió del nou govern. Uns primers dies que sempre es deixen de marge de rigor per a poder començar a avaluar la feina feta, sobretot tenint en compte el repte que hi ha per mig: l'estiu i tota l'activitat que es dona durant aquesta època. L'equip encapçalat per Ricard Gili ha entrat amb set regidors, els justos per a governar amb majoria absoluta. Però Sergi Pedret encapçala l'oposició més gran de la història també: sis regidors. Quedant només dos equips a plenari.

L'actual alcalde valora d'una manera molt clara aquests 100 primers dies de treball. "Han estat molt intensos. Sempre que entra algú nou en qualsevol lloc hi ha una por general sobre què passarà. Amb aquest nou govern no ha existit. Al contrari: creiem que hem deixat molt bones sensacions", apunta Gili.

Per a l'equip de govern s'ha de remarcar i tenir en compte totes les coses que han estat capaços de dirigir al llarg d'aquests mesos. "Vam organitzar una Fira en 45 dies. Una Fira d'èxit", remarca l'alcalde. També esmenta algunes obres que hi ha hagut al poble: una reforma "exprés" a la Llar d'Infants o retocs al carrer Sant Pau "que no havia quedat prou bé".

"Han estat mesos intensos. Hem deixat molt bones sensacions. Estem pendents de les petites coses i posant Riudoms al dia"

A més, també s'han posat en marxa petites accions per a "posar Riudoms al dia". Gili remarca que han estat "pendents de petites coses" perquè el poble torni a estar endreçat. Per exemple, apunta a la neteja dels barrancs que s'han fet en les darreres setmanes: "No costava tant, simplement ens hi havíem de posar".

D'altra banda, el portaveu de l'oposició no atribueix aquests mèrits al nou govern. "La seva tasca està sent continuista", diu Sergi Pedret. "L'aparcament dels Hortets, la finalització de les obres carrer de la Muralla... són accions que s'havien començat amb el govern de Junts i que ara s'estan acabant".

"Estem esperant el gran canvi per a valorar. De moment, les accions del nou govern són totes continuistes, seguint el que havíem deixat del govern anterior o en una línia molt similar"

És per això que des de l'oposició esperen el "gran canvi" per a poder valorar l'acció del nou govern. "La Fira ha estat molt continuista, igual que la Festa Major. És normal, quan s'entra a l'alcaldia és a les portes de l'estiu i no hi ha marge. Haurem d'esperar", sentencia el que va ser alcalde fins al passat mes de juny.

A diferència de Pedret, Gili creu que les accions dutes a terme fins ara han estat "amb estil propi i atreviment". De fet, és com apunta que continuaran la seva acció al llarg del mandat. Diu que "és important explicar les coses bones que fem i les que, pot ser, no agradaran tant.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.