Casta i corrupció

S’acosten eleccions i els polítics governants de tots els colors no paren de fer obres i inauguracions perquè els que volen entrar a ocupar el seu lloc no els prenguin el pa del cistell, mai més ben dit, el seu negoci i ocupació, que volen que siguin eterns.

El nascut i jove partit Podem, i el seu cap Pablo Iglesias, anomena aquests governants de casta i, a més, corrompuda. És del tot convenient saber que la majoria de polítics no ho són de naixement, vull dir que no vénen de cap llinatge, estirp, ni de bona o mala casta, al revés de la reialesa o família reial, que els seus descendents es designen per dret d’herència.

No he sentit ni he llegit mai de Pablo Iglesias cap comentari de quina seria la duració dels mandats dels polítics perquè no es converteixin en casta, en la casta que ell anomena i que ha estat inventada, elaborada i forjada per tots els partits polítics governants des de l’any 1978, que mai amb majories o sense han proposat i aprovat per les Corts, cap període de temps ni duració dels càrrecs electes.

Si aquest partit nou de trinca no redueix, com els altres més vells, el cicle de poder de tots els consellers, presidents i autoritats amb responsabilitats significants, la casta que ell critica i vol eliminar sempre renaixerà i sobreviurà.

Els governants han de ser només temporalment els administradors del poble que representen i els ha donat el seu vot, mai els seus amos. D’amos, només en tenen els gossos.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.