
Els estudiants amb un dels professors acompanyants (FOTO: Sergi Domingo)
Allí vam compartir estada amb estudiants d’una edat semblant a la nostra d’arreu d’Europa. Tots parlàvem anglès i intentàvem posar a la pràctica els nostres coneixements per comunicar-nos amb la resta, i així és com ens vam conèixer, intercanviant experiències i aprenent una mica de cada lloc d’on provenien.
A part per conèixer gent, també vam haver de fer ús de l’anglès per aplicacions pràctiques referents al projecte. Per exemple, vam fer un simulacre de Consell Europeu, en el qual els alumnes de cada país, en representació d’un dels vint-i-set, defensaven els pressupostos que més els convenien en concepte d’educació per al país al qual representaven. Vam debatre tot el dia sobre aquest tema per aconseguir una resposta comuna, i després, un membre del veritable Consell Europeu va parlar-nos sobre la seva feina i les funcions d’aquesta entitat. També vam assistir a uns tallers científics, en concret d’astronomia i física, en un prestigiós recinte universitari de Newcastle amb els nostres companys de projecte, i vam visitar a més a més l’institut de Peterlee veient com funciona el sistema educatiu anglès: la pulcritud i l’ordre hi són fonamentals i les noves tecnologies hi abunden per tots els racons.
Durant la nostra estada vam visitar diversos llocs dels voltants de Peterlee, com el museu de Beamish, d’artesania i mineria, i el castell d’Alnwick, fortalesa on es van grabar algunes seqüències de les primeres pel·lícules de Harry Potter.
El viatge ha estat una experiència inolvidable amb el qual hem pogut veure maneres de fer diferents a la nostra, aprendre i practicar l’anglès i participar en projectes en els quals mai hauríem tingut oportunitat d’assistir en companyia de persones amb les quals vam fer molta amistat.