Torna una nova edició de Riudoms - La Mola - Riudoms

Un total de 292 persones es van inscriure a la caminada, i la van completar més de 230

Moment de sortida de la caminada, a quarts de 7 del matí
Moment de sortida de la caminada, a quarts de 7 del matí

Gairebé 300 inscripcions, 70 voluntaris i una gran quantitat de comerços i empreses locals com a col·laboradors: aquestes van ser les xifres de la 19a edició de la caminada Riudoms - La Mola - Riudoms, la caminada de resistència organitzada per la Secció de Muntanya del CERAP el passat 24 d'abril, amb el suport, entre d'altres, de l'Ajuntament de Riudoms, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, la Unió de Federacions esportives de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Un total de 292 persones es van inscriure a la caminada, i la van completar més de 230. Al llarg del seu recorregut la caminada passava per alguns dels indrets més característics de la comarca del Baix Camp: pobles com Riudecanyes, l'Argentera, Duesaigües, Colldejou, Vilanova d'Escornalbou, l'Arbocet o Montbrió del Camp; o indrets emblemàtics com el Castell d'Escornalbou, la serra del parc eòlic de l'Argentera, el pantà de Riudecanyes, la Molla de Colldejou, el Coll del Guix, els Barrancs de l'Areny o l'ermita de la Mare de Déu de la Roca.

En total, 56,8 quilòmetres de caminada, amb 1700 metres de desnivell positiu. L'organització d'un recorregut tan extens va ser possible, també, gràcies als voluntaris, gairebé una setantena, que van permetre l'organització logística de l'esdeveniment i van donar suport en els punts d'avituallament, situats en diferents trams de l'itinerari.

Els primers participants que van completar la caminada la van poder fer amb menys de 6 hores. Els últims van estar pràcticament 14 hores i 30 minuts. Riudoms - La Mola - Riudoms és una marxa no competitiva, inclosa en el circuit català de caminades de resistència, que permet puntuar per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència 2022.

La caminada va tenir enguany el segell Petjada Verda que atorga la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquest segell la va permetre identificar-se com una marxa sostenible que té cura del medi ambient, vetllant per a la reducció de residus, en col·laboració també amb l'Ajuntament de Riudoms. Des de l'organització asseguren: "El nostre compromís amb la sostenibilitat ambiental ha estat els darrers anys un dels principals objectius per part de l’organització, i una línia a seguir".

Els organitzadors destaquen també la implicació de les empreses i comerços locals, que hi van col·laborar o bé econòmicament o bé amb sortejos. En total, es van sortejar 29 productes.

El 2020 la caminada no es va poder celebrar per culpa de la pandèmia, però el 2021 es va reprendre amb mesures de distanciament social i amb una modificació del recorregut. La resposta va ser molt positiva ja que es van esgotar les 350 places disponibles

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.