La riudomenca Glòria Coll Domingo guanya el Premi de Poesia Jocs Florals

L'entrega del premi es farà el proper dilluns 16 de maig en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del festival Barcelona Poesia

Glòria Coll Domingo ha guanyat el premi per A través
Glòria Coll Domingo ha guanyat el premi per A través

La poeta i música Glòria Coll Domingo (Riudoms, 1988) ha guanyat el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 per A través. En aquesta edició s'hi havien presentat un total de 88 llibres.

L'entrega del premi es farà el proper dilluns 16 de maig en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del festival Barcelona Poesia. L'acte el presentarà l'escriptora i actriu Àngels Bassas, mentre que l'editora i crítica literària Gemma Medina farà el balanç poètic de l'any. A part, es retrà homenatge a la figura i obra de Gabriel Ferrater, de qui es compleixen cent anys del seu naixement i cinquanta de la seva mort. Marina Porras, crítica literària, llibretera i professora universitària, parlarà sobre el poeta reusenc.

Glòria Coll va guanyar el premi Amadeu Oller pel seu primer llibre, Oda als objectes (Galerada, 2013). El 2015 també va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable, i dos anys després va publicar Retorn (Godall, 2017). A part, ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d'àmbit estatal. També treballa en el món de la música: ha estudiat interpretació del violoncel a l'Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d'Utrecht i Amsterdam, on s'ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc. Ha format part de diferents agrupacions de cambra, tant aquí com a l'estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l'experimentació amb altres disciplines artístiques.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.