La periodista riudomenca Elena Domingo guanya el Premi Cavall Fort 2022

El jurat del guardó ha decidit reconèixer un recull de tres articles de temàtica històrica escrits per Domingo

Lluís Bages

Periodista i Politòleg

Elena Domingo guanya el Premi Cavall Fort 2022
Elena Domingo guanya el Premi Cavall Fort 2022

La periodista riudomenca i redactora de l'Om-FemSafareig Elena Domingo Basora és la guanyadora del Premi Cavall Fort 2022, dotat amb 2.500 euros i una reproducció de la portada que Joan Miró va fer per al número 44 de la revista de l’abril del 1965. El jurat d'aquesta edició del premi va decidir reconèixer un recull d’articles de temàtica històrica escrits per Domingo sota el pseudònim de Pruna.

En aquests articles, que es publicaran a la revista Cavall Fort al llarg d'aquest any 2023, l’autora descobreix als joves lectors com es feien les veles dels vaixells, els explica què menjaven els romans antigament i els presenta una científica alemanya fascinada pels insectes.

El passat dijous 12 de gener, el Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona va acollir l’acte de lliurament del premi. En l'esdeveniment, Elena Domingo va explicar la seva vinculació amb Cavall Fort: hi va estar subscrita de petita i va ser el seu primer contacte amb la premsa escrita. La guanyadora va manifestar el seu respecte pels lectors d’aquesta edat i es va mostrar molt contenta de poder aportar el seu gra de sorra a la revista amb els seus articles.

El premi, convocat per primer cop el 1963, s’atorga alternativament a un recull de tres contes o a un de tres reportatges o articles de divulgació.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.