Societat

Torna a Riudoms una nova edició de la fira 'Territori silvestre', la festa de l’agroecologia i de les plantes oblidades

Enguany hi va haver un canvi en la ubicació: el centre de la Fira es va traslladar al Parc de Sant Antoni. També es van fer activitats a les Escoles Velles o en diferents punts del terme de Riudoms.

FemSafareig Redacció 27/05/2025
El parc de Sant Antoni va acollir, aquest cap de setmana, la fira 'Territori silvestre'

Per segon any consecutiu, Riudoms va acollir, aquest cap de setmana, la fira 'Territori silvestre': un esdeveniment organitzat pel node del Camp de Tarragona del Col·lectiu Eixarcolant, juntament amb l'Ajuntament. L'any passat, es va fer a la plaça de la Palmera. Enguany hi va haver un canvi en la ubicació: el centre de la Fira es va traslladar al Parc de Sant Antoni.

I allà va ser on, durant tot el diumenge, es va poder visitar una fira de productes agroalimentaris locals, artesania i entitats, amb nombrosos paradistes. També va ser a Sant Antoni on es van fer algunes de les activitats complementàries de la fira, com un taller-contacontes per a infants, la presentació del nou llibre d'Eixarcolant (Qui ha dit males herbes!) i un taller sobre hort urbà, entre d'altres. També es va fer un dinar popular, a càrrec del càtering JJJ, amb verdures ecològiques de l'empresa riudomenca El Cistell i verdures silvestres comestibles de La Barraqueta Agroecològica. 

I fora del parc de Sant Antoni, hi va haver diverses activitats relacionades, també, amb la temàtica de la fira. Es van fer, per exemple, tallers a l'Espai de Cuina de les Escoles Velles, a l'Aula de Formació, també, de les Escoles Velles, o a la Sala Jobacasén. També es va programar una sortida etnobotànica, i el dia abans, dissabte 24, una visita guiada a dues finques riudomenques: el Mas Santa Creu i el Mas Florentí. El dia va acabar amb un concert a Sant Antoni de Ellas Music Band.

'Territori Silvestre' és una trobada dedicada a la biodiversitat cultivada (i cultivable) amb l’objectiu de posar en valor les plantes silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals i el seu paper en la preservació dels ecosistemes locals i d’un model agroalimentari més just i sostenible. La primera edició, el 2023, es va fer a Reus; però l'any passat a Riudoms, on enguany ha repetit.

Etiquetes: