'Tastets de Fira': La Fira de l'Avellana es reinventa en plena pandèmia

Al llarg de tota la jornada del 24 d'octubre es van realitzar showcookings i xerrades tècniques agrícoles en format virtual

La cuinera Ada Parellada, cap de cartell de la jornada
La cuinera Ada Parellada, cap de cartell de la jornada

Amb esdeveniments 100% online i propostes gastronòmiques a domicili i per emportar: així s'ha reformulat la Fira de l'Avellana d'aquest any per adaptar-se a la situació sanitària. O, millor dit, així van ser els 'Tastets de Fira': una proposta inspirada en la Fira, però concentrada en un sol dia i en un format especial.

La data escollida va ser el 24 d'octubre. Durant tot el dia es van fer showcookings i xerrades al voltant del món agrícola. L'organització de la Fira va voler mantenir així dues de les potes principals de la Fira: els esdeveniments orientats al sector agrícola i a la pagesia, i la posada en valor del producte local. "Pretenem recuperar la part de la Fira que es dedicava a la promoció exclusivament econòmica", va explicar el director de la Fira, Francesc Xavier Bonet.

En total es van fer sis showcookings de cuina en directe, amb l'avellana i l'horta local com a protagonistes. La cap de cartell del dia era l'Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana i divulgadora del món de la cuina i l'alimentació. Ella va encetar la jornada amb el showcooking "Cuina sostenible i productes de proximitat". Després va ser el torn de dos grups riudomencs: el col·lectiu Gourmets de Riudoms primer i, després, la Secció de Gastronomia del CERAP. Les postres van ser les protagonistes de la demostració que va fer Adan Sáez, de Xocosave. I, per acabar el dia, van arribar les propostes d'Eduard Agell, del Restaurant Mas d'en Ros, i de Salvador Gras, subdirector de l'Hotel Mas Passamaner. El mateix dia, i en paral·lel, es van fer quatre xerrades tècniques agrícoles en format virtual.

A part, set establiments van oferir el dissabte creacions gastronòmiques relacionades amb l'avellana i amb l'horta de proximitat. En un primer moment estava previst que s'hi sumessin tant forns locals com bars i restaurants, però l'entrada en vigor de mesures restrictives el 20 d'octubre va obligar a canviar la previsió. Els bars i restaurants es van veure obligats a tancar: per això només es van oferir propostes especials als establiments que feien servei per emportar. Concretament, van ser la Pizzeria Capricci i la Taperia del Casal Riudomenc. Aquests dos restaurants es van afegir a altres cinc establiments: la Cafeteria-Granja "K L'Eva", la Pastisseria Rovira, el Forn Domingo Pellicé, el Forn Jansà i la Xocolateria Confiteria Xocosave.

Tot i haver organitzat els 'Tastets de Fira' aquesta tardor, des de l'Ajuntament asseguren que la 40a Fira de l'Avellana serà la propera, la de 2021. Serà a la propera edició quan es resolgui, també, el premi del concurs de cartells que s'havia convocat enguany.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.