Aquest mes de juliol s'han fet diverses actuacions per millorar la seguretat i la salubritat a l'edifici i a l'entorn de l'Hort del Coques. Les actuacions, que han anat a càrrec de la SAREB, la propietària de l'immoble, han estat tapiar la planta baixa de l'edifici, tant per la part exterior com pels patis interiors; posar una tanca nova al perímetre de l'edifici; desbrossar herbes, arbustos i arbres de la zona; retirar runa acumulada; netejar la piscina comunitària del pati interior i dels desaigües de les terrasses per evitar l'estancament d'aigua i la proliferació de plagues; i, finalment, col·locar malles a les finestres i balcons trencats per evitar l'entrada d'ocells.
L'edifici de l'Hort del Coques està totalment deshabitat. Els pisos es van construir fa uns 15 anys, però les obres per urbanitzar els carrers del voltant, que havien de permetre desbloquejar la situació i poder posar els pisos al mercat, i que estaven previstes per l'estiu de 2023, es van paralitzar fa dos anys de manera indefinida per part de la SAREB, i continuen en aquest estat actualment. Des de l'Ajuntament asseguren que han pressionat la SAREB des de finals del 2023 perquè faci aquestes actuacions, amb diversos requeriments oficials i gestions per part de l'alcaldia.
Des que es va construir el bloc, els pisos han patit robatoris i saquejos, i l'entrada de persones a l'edifici ha estat una constant, tant per veure-ho des de dins com, fins i tot, per viure-hi en situació provisional. L'entorn també ha anat acumulant escombraries i runa.
En una entrevista a la revista L'Om aquest mes de juny, l'alcalde Ricard Gili explicava que la SAREB ha deixat clar en les múltiples reunions amb l'Ajuntament que "no acabarà l'edifici" ni el cedirà a la Generalitat perquè hi faci habitatge públic: no ho pot fer perquè els carrers no estan acabats. Actualment la SAREB té l'edifici a la venda, però a un preu molt alt. Qui el compri ha de reformar l'edifici de nou i executar les obres dels carrers. Gili va explicar també que des de l'Ajuntament han intentat pressionar tant la SAREB com la Generalitat de Catalunya perquè es faciliti la sortida al mercat de l'edifici, i que també s'han mantingut converses amb potencials inversors que poden estar interessats en la compra de l'immoble.