Les obres de l'Hort del Coques queden paralitzades de manera indefinida per la SAREB

El motiu principal de l'aturada de les obres és que aquest projecte “no és viable econòmicament”

La zona de l'Hort del Coques (FOTO: Cedida)
La zona de l'Hort del Coques (FOTO: Cedida)

El projecte d’obres per acabar la zona de l’Hort del Coques ha quedat aturat de manera indefinida. Així ho ha anunciat avui l’Ajuntament de Riudoms després que fa unes setmanes rebés la notificació de la paralització per part de la SAREB, l’organisme de l’administració estatal propietari de la zona i qui havia de pagar les obres.

Aquestes obres havien de servir per urbanitzar els carrers que envolten el gran bloc de pisos, una situació que porta aturada des de fa més de 10 anys. La previsió era que els treballs comencessin aquest estiu i tenien un cost de més de dos milions d’euros.

Segons consta a la documentació oficial de què disposa l’Ajuntament de Riudoms, el motiu principal de la paralització de les obres és que aquest projecte “no és viable econòmicament”.

Malgrat que la SAREB havia mostrat una clara voluntat de tirar endavant la urbanització de la zona, en els darrers mesos ha realitzat un nou estudi financer i ara considera que aquesta actuació ja no és viable. Des del consistori no es tenen més detalls d’aquest canvi de posició.

La SAREB considera que el projecte ha de ser assumit per una altra administració. En aquesta línia, el govern municipal de Riudoms ha iniciat gestions amb la SAREB per obtenir més informació i està explorant altres vies amb altres administracions per tal de desbloquejar el projecte. Tot i això, es preveu que aquest procés sigui llarg i complex.

La decisió de la SAREB va ser comunicada a l’Ajuntament de Riudoms abans de les eleccions municipals del 28 de maig que van comportar un canvi de govern al poble. 

El consistori ha distribuit una carta als veïns dels carrers adjacents a l'Hort del Coques amb l'objectiu de proporcionar-los informació actualitzada. En la carta, signada per l’alcalde Ricard Gili, es diu que més endavant quan se’n puguin donar més detalls l’Ajuntament convocarà una reunió de veïns i que ara, aquells que ho desitgin, poden demanar una cita personalitzada amb l’alcalde.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.