Societat

La Secció de Gastronomia del CERAP organitza un homenatge als pioners de la gastronomia riudomenca

L'acte va comptar amb diversos convidats de renom, i es van fer reconeixements a famílies, particulars i antics establiments de Riudoms

FemSafareig Redacció 20/12/2022
Els homenatjats en una fotografia de grup Cedida

La Secció de Gastronomia del CERAP va organitzar el divendres 16 de desembre un acte d'homenatge als pioners de la gastronomia riudomenca, que va aplegar un centenar de persones.

A l'homenatge es va fer un reconeixement a establiments i persones que van ser referents de la gastronomia riudomenca com l'Hostal del Sendrós, la Fonda Perla, la Fonda Tous, el Restaurant el Centro Riudomense, Rosa Gil Esteve, Carme Figueras, la Pasteleria Jové, la Pastisseria Ventura, el Club el Casino, la Família Montalvo, el Restaurant l'Amistat, el Bar Núria, el Frankfurt Riudoms, el Bar Pepe o el Mesón Granada. També es va fer una menció especial a la Gastrofira, per "agafar la idea" de l'estudi impulsat per la Secció de Gastronomia del CERAP i el seu responsable, Ramon Margalef, sobre les actuacions que poden fer de Riudoms "centre neuràlgic en la gastronomia del territori". Finalment, també es va reconèixer la tasca de l'Associació Gourmets Riudoms, entitat creada l'any 2011.

L'acte va comptar amb diversos convidats, com l'artista Ivan Montaña, autor del logo de la Secció de Gastronomia; Jorge Gómez, director de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils; Joan Carrión, director de la revista Vinassos.cat; M. Teresa Llauradó, Instagramer; o Francesc Torrente, periodista i membre de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona i de l’Acadèmia Catalana, entre altres.