Sant Antoni reuneix a la coca en recapte de Riudoms i els vins del Priorat

Elena Domingo

Periodista

Cartell promocional
Cartell promocional

L’acte, previ a la Fira de l’Avellana, va servir per comprovar el bon lligam entre un vi de la DOQ Priorat i la coca en recapte de sis forners de Riudoms.


Cartell promocional
Cartell promocional


El passat divendres, 5 de juliol, es va celebrar a Sant Antoni una de les novetats entre els actes previs a la Fira de l’Avellana d’aquest any: una jornada de maridatge entre la coca en recapte de Riudoms i un vi de la DOQ Priorat. A l’acte, que no estava obert al públic, hi van participar representants del sector turístic de la província de Tarragona, personalitats del món del vi, alguns dels forners de Riudoms especialitzats en la coca en recapte, autoritats locals i mitjans de comunicació.


Durant l’acte, els assistents van poder comprovar les sensacions que provoca el degustar la coca en recapte de sis forns de Riudoms, cadascuna d’elles amb el seu estil particular, amb un vi produït a Bellmunt del Priorat: el GR-174. Aquest vi deu el seu nom al camí que uneix les comarques del Baix Camp i Priorat, i que passa per la finca on es produeix. Compost de les varietats Garnatxa, Carinyena i Cabernet Sauvignon, el GR-174 és un vi jove de 14’5 graus, però que es mescla amb vi criat en fusta per tenir més consistència.


En l’acte, es va poder escoltar el testimoni de tres persones que tenen un estret lligam amb aquest vi i amb la DOQ Priorat en general: Sal·lucià Àlvarex, expresident de la DOQ, Jordi Alentorn, de la finca on es produeix el vi, i Ferran Viscasillas, del departament comercial de Peralada.


El maridatge entre aquests dos productes passa ara a tenir un protagonisme important a la Fira, on tindrà un estand propi. En aquest espai, es podran consultar les propietats del vi, tastar-lo amb una copa de la Fira de l’Avellana o comprar-ne alguna ampolla.


Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.