Riudoms torna a celebrar les Festes de Carnaval

Diumenge 19 de febrer es va celebrar la festa més grossa amb la rua, desfilada, concurs de disfresses i ball.

El grup de percussió riudomenc Riudrum's
El grup de percussió riudomenc Riudrum's

El mes de febrer és sinònim de Carnaval. Des de divendres 17 fins diumenge 19 de febrer es van fer els actes d'aquesta festa, tant per a infants com per a adults.

Els primers en celebrar-ho, però, van ser els centres educatius - la Llar d'Infants Municipal, l'Escola Cavaller Arnau i l'Escola Beat Bonaventura -, que van fer un esmorzar o berenar de Dijous Gras, segons cada cas, el dia 16 de febrer. Es va repartir coca amb xocolata per a tots els alumnes, per part de l'Ajuntament amb la col·laboració de les AMPAs de les dues escoles.

Divendres, el primer dia de celebracions, va ser el torn de les activitats més infantils. A la tarda es va oferir un berenar infantil a la plaça de l'Església. Després es va fer l'arribada de les reines bruixes del Carnaval, que van proclamar l'Ajuntament postís, van prendre possessió del càrrec d'alcaldesses i van parlar davant d'una plaça plena de gom a gom. La tarda, però, no va acabar aquí. Un espectacle d'animació infantil a càrrec del grup Disco Pincky va animar la multitud. La jornada va acabar amb la participació de la Colla de Diables de Riudoms que van portar el foc a la plaça, i amb desgustacions populars amb música de llauna.

Les celebracions van fer una pausa dissabte. L'única activitat que es va fer dins del programa de Carnaval va ser una Hora del Conte especial, amb la història Carnaval al Zoo, de l'autora alemanya Sophie Schoenwald.

I diumenge va arribar el torn de la festa més grossa amb la rua, desfilada, concurs de disfresses i ball. Les inscripcions al concurs van començar a les 4 de la tarda a la plaça. Com altres anys, hi havia diferents modalitats: concretament, tres categories (individual, parella i grup), i per a cadascuna d'aquestes, diferents grups d'edat (infantil, juvenil, adult i mixt). Al concurs es valorava l'elaboració de la disfressa, l'originalitat, la coherència, el maquillatge i els complements, a part de la caracterització gestual que portessin a terme les persones disfressades.

Abans d'entregar els premis, però, es van fer la rua i cercavila des de la plaça fins al Pavelló d'Esports Municipal, passant pel carrer Doctor Fleming i el carrer de la Sardana, encapçalades pel grup de percussió Riudrum's. En arribar al pavelló es va fer la desfilada de disfresses i el ball infantil a càrrec de Set de Son, amb música i coreografies carnavalesques.

Finalment, a quarts de 8 del vespre es va fer l'entrega dels premis del concurs de disfresses.

La jornada va acabar amb el ball de casats i no casats al mateix Pavelló d'Esports, a càrrec de l'Orquestra Nova Saturno.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.