Riudoms commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

L'acte central del 8 de març va ser "En veu de dona", un esdeveniment organitzat per la Regidoria d'Igualtat i l'Associació de Dones Bella Llar.

8M
8M

Durant aquest mes de març s'han previst diversos actes a Riudoms per commemorar el 8-M: el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Un d'ells va ser l'acte "En veu de dona", organitzat conjuntament per la Regidoria d'Igualtat i l'Associació de Dones Bella Llar. Una taula rodona moderada per la Mònica López Bages i que va comptar amb la participació de diverses riudomenques - Anna Munté Vàzquez, Montse Solé Gispert, Alba Font Bruch i Irene Garcia Bautista -, que van explicar situacions de desigualtat que s'han pogut trobar en les seves trajectòries professionals.

Durant l'acte també es va fer entrega del guardó "Amb D de Dona" a dues dones riudomenques: la Tuni Salvadó, per la seva trajectòria en el món del teatre, i a la Francisca Domingo, per la seva aportació a la gastronomia local al capdavant del restaurant Centro Riudomenc. Per la seva banda, les regidores del consistori i representants de l'Associació de dones Bella Llar van llegir la declaració institucional del 8 de març i, a través de la campanya "Alliberem-nos de les desigualtats" del Consell Comarcal del Baix Camp, es va crear un mural amb adhesius que mostren situacions en què diferents dones han pogut sentir desigualtats envers un home. L'acte es va cloure amb dues actuacions de dansa de L'Estudi.

A part d'aquest acte, el mateix 8 de març al migdia es va fer la lectura institucional del manifest del 8-M a la plaça de L'Om, i a la tarda es va fer una encesa de color violeta de la façana de l'Ajuntament, per donar visibilitat al Dia Internacional de les Dones.

Aquest cap de setmana també es faran actes en motiu del 8-M, com el concert aquest divendres dia 10 amb "Les Beiats" i DJ Berta Sha, al Gimnàs de l'Escola Beat Bonaventura a partir de les 23h. Per demà dissabte, dia 11, el col·lectiu feminista Dones d'Aigua ha organitzat també un esmorzar popular al Casal Popular la Calderera, i després una pintada del mural de Sant Antoni. El mural, dissenyat per la riudomenca Alba Domingo, va ser una de les primeres accions que va fer el col·lectiu, l'any 2019, però en els últims anys ha rebut nombroses pintades vandàliques a sobre.

Els actes al voltant del 8-M, però, no s'acaben aquí. Al llarg de tot el mes de març hi ha previstes diverses xerrades i actes relacionats amb les dones, tant en l'àmbit local com de caràcter més general. El programa complet es pot consultar aquí.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.