Riudoms aconsegueix dues grans subvencions per a la reducció de pèrdues d'aigua

Des del consistori afirmen que aquestes dues subvencions són de les més altes que s'han aconseguit en els últims 10 anys.

A la urbanització Molí d'en Marc es canviarà la xarxa de canonades
A la urbanització Molí d'en Marc es canviarà la xarxa de canonades

Aquest mes de juny, l'Ajuntament de Riudoms ha anunciat que rebrà dues grans subvencions que permetran reduir les pèrdues d'aigua al nucli urbà.

La més importat és una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de 300.000 euros que servirà per canviar la xarxa de canonades de la urbanització Molí d'en Marc. Segons el consistori, es tracta d'un recorregut de 4,5 quilòmetres de canonades que tenen prop de 50 anys d'antiguitat. Les obres començaran a finals del 2024, duraran uns vuit mesos i significaran el canvi de canonades més gran que s'ha fet mai a Riudoms de cop. L'estalvi que hi ha previst amb aquesta actuació és de 39.000 metres cúbics cada any: aproximadament el volum de 56 piscines com la municipal de Riudoms. El cost econòmic d'aquesta pèrdua d'aigua actualment és de 40.000 euros, que ara es podran estalviar.

L'altra gran subvenció és per pagar les obres de tres carrers que es van acabar a finals del 2023 i on es va canvair també la xarxa d'aigua: la Muralla de la Font Nova, la Raval de Sant Francesc i la Travessia Maragall. La subvenció permet cobrir 235.000 euros del total de 265.000 que han costat les obres.

Des del consistori afirmen que aquestes dues subvencions són la primera i la tercera més altes dels últims 10 anys respectivament.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.