Riudoms abandona el consorci de la TDCamp

L’Ajuntament va participar el 2006 en la creació de la Televisió Digital del Camp (TDCamp). L’emissora, d’àmbit comarcal, va començar a emetre el 2009, gestionada pel Consorci de la Televisió Digital Local Pública del Camp.

Elena Domingo

Periodista

Seu de l'emissora a Cambrils (FOTO: Cedida)
Seu de l'emissora a Cambrils (FOTO: Cedida)
Sis organismes públics van tirar endavant aquest consorci. D’una banda, cinc ajuntaments: Cambrils, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la Selva del Camp i Riudoms. De l’altra, el Consell Comarcal del Baix Camp. Des de la seva creació l’any 2006, cadascun d’aquests organismes ha contribuït econòmicament en funció del seu número d’habitants.

Seu de l'emissora a Cambrils (FOTO: Cedida)
Seu de l'emissora a Cambrils (FOTO: Cedida)


Recentment, l’Ajuntament de Riudoms ha decidit abandonar el consorci. Un dels motius és la poca audiència d’aquest canal entre la gent del poble. “Hem estat fent un seguiment de l’interès que despertava entre els riudomencs aquesta emissora. Amb l’arribada de la TDT, que ofereix múltiples possibilitats d’informació, havíem detectat que a Riudoms no es seguia aquest mitjà”, explica l’Eudald Salvat, regidor de Cultura, Fundació Gaudí, Turisme i Informació Municipal.

Les raons per abandonar el consorci també són econòmiques. Segons Salvat, a principis d’aquesta legislatura van decidir fer els tràmits per deixar l’entitat “seguint una política de prudència econòmica i considerant que la gent espera que les administracions gastin els diners públics en qüestions de necessitat ciutadana i no tant d’aquest perfil”.

Modificació dels estatuts
Arran de la desvinculació de l’Ajuntament de Riudoms, el consorci de la TDCamp ha hagut de refer els seus estatuts i canviar l’aportació econòmica que ha de fer cada membre. Segons publica el diari digital Revista de Cambrils, en una sessió plenària el passat 29 de novembre es va acordar que el Consell Comarcal aporti un 25%, l’Ajuntament de Cambrils un 43’48%, l’Ajuntament de Mont-roig un 16’35%, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant un 7’82% i l’Ajuntament de La Selva un 7’35%. Aquesta aportació només seria per a les despeses tècniques d’emissió, la resta aniria a càrrec de l’Ajuntament de Cambrils a través d’una empresa municipal creada amb aquest objectiu.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.