La riudomenca M. Concepció Torres, homenatjada per la seva tasca relacionada amb la cultura marroquí

El reconeixement es va fer en una festa celebrada al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, amb l'objectiu d'homenatjar a dones que estimen i treballen per compartir la cultura del Marroc a la ciutat.

M. Concepció Torres, la segona començant per l'esquerra, amb la resta d'homenatjades
M. Concepció Torres, la segona començant per l'esquerra, amb la resta d'homenatjades

El dia 7 de març a Tarragona, al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau una cinquantena de dones es van reunir per compartir el Dia Internacional de la Dona des de la mirada femenina i també reivindicativa de la dona marroquí a Tarragona, amb parlaments, música amb una DJ marroquina i una desfilada de moda amb vestits típics i de festa de diferents zones del Marroc.

Durant l'acte es va fer un homenatge a tres dones que estimen i treballen per compartir la cultura marroquí. Una d'elles va ser la riudomenca M. Concepció Torres Sabaté, per la creació d'una estada immersiva d'estudiants de tercer de Pedagogia a poblacions de Marroc (Tanger, Fez, Tetuan i Chefchaouen) per veure, escoltar i viure aquesta cultura des de dins. Torres és doctora i professora del Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV). També és presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya i membre del GREDI (Grup de Recerca en Educació Intercultural).

Les altres dues homenatjades van ser Zainab Aasri, que treballa per assessorar a les persones que arriben de Marroc i necessiten documentació i ajuda per situar-se a la ciutat, i Ikram Chahin, que des del Consulat del Regne de Marroc treballa per fer visible la realitat dels marroquins i marroquines a Tarragona i col·laborar en la seva inclusió.

L'acte va comptar amb la col·laboració del Consulat del Marroc a Tarragona i de les entitats "Nostalgia" i "Antersan" (Associació de Mediació Intercultural i de Recursos Humans i Sanitaris a Catalunya).

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.