La reforma de l'N-420 deixarà Riudoms sense entrada des de Reus

Encara no hi ha calendari previst per aquestes obres, però el calendari d'execució està establert en un màxim de 3 anys

Paula Montalvo

Periodista

Els encreuaments de l'entrada a les Borges del Camp seran substituïts per una rotonda (FOTO: Paula Montalvo)
Els encreuaments de l'entrada a les Borges del Camp seran substituïts per una rotonda (FOTO: Paula Montalvo)

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat les obres per a reordenar l'N-420 al seu pas per les Borges del Camp, Riudoms i Botarell per a construir-hi una nova rotonda i millorar els accessos als diferents municipis.

Aquest tram és considerat com a perillós precisament per les interseccions i incorporacions que hi ha, amb girs i encreuaments de la via en diverses ocasions i molt concentrades en espai. Això sumat a l'alt volum de trànsit que hi ha diàriament — des del Ministeri sumen uns 20.000 vehicles diaris — fa que hi hagi accidents massa sovint.

Aquesta casuística ha obligat al Ministeri, per qüestions de seguretat, a eliminar totes les incorporacions a l'esquerra o maniobres que impliquin encreuaments de carretera. D'aquesta manera, a partir d'ara qualsevol persona que vingui des de Reus i vulgui accedir a les entrades de Riudoms o Botarell, hauran de conduir fins a la rotonda que ja hi ha de la variant cap a Alforja o Riudecols i Falset per a girar i tornar cap a la seva població. Un recorregut que els suma més de 2 quilòmetres en el camí.

Encara no hi ha calendari previst per aquestes obres, però el calendari d'execució està establert en un màxim de 3 anys amb un pressupost que ascendeix als 2,5 milions d'euros. 

En aquesta mateixa actuació s'hi preveu també reordenar les carreteres locals existents dels tres pobles per a adequar-les a les obres de la Nacional.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.