Neix l'Orquestra de Cambra de Tarragona, amb participació riudomenca

El passat 20 de desembre va tenir lloc a l'Auditori Diputació de Tarragona el concert de presentació de la Orquestra de Cambra de Tarragona (OCTa), un nou projecte que compta amb la participació de persones vinculades a Riudoms. La violoncel·lista riudomenca Roser Àvila és una de les persones impulsores, i en formen part antics professors de l'Escola de Música de Riudoms, com els violinistes Pep Manresa i Susana Uruen. La imatge de l'orquestra és obra de la il·lustradora riudomenca Alba Domingo.

Elena Domingo

Periodista

Concert de presentació (FOTO: OCTa)
Concert de presentació (FOTO: OCTa)
Concert de presentació (FOTO: OCTa)
Concert de presentació (FOTO: OCTa)


L'orquestra neix amb el suport de l’Escola i Conservatori de la Diputació de Tarragona. Busca convertir-se en un punt de trobada de professors, exalumnes i altres professionals vinculats al centre, i omplir un buit al territori on, fins al moment, no existia cap orquestra professional. L'OCTa també té l'objectiu de donar una sortida als músics de les terres tarragonines, que normalment han de marxar a tocar fora de la demarcació, i retornar al mateix temps al territori el talent musical que ha estat generant-se a les comarques de Tarragona durant anys.

Estretament lligada a la ciutat i a la demarcació, l'OCTa espera establir-se com a resident d'algun dels espais de la ciutat per oferir cicles de concerts, com el Teatre Tarragona, Auditori de la Diputació, Teatre Metropol... De cara al futur, el seu objectiu és formar part també de cicles musicals i festivals nacionals i internacionals,però també impulsar un projecte pedagògic amb la finalitat d'introduir els nens al món de la música, amb concerts familiars i participació d'alumnes de música del Conservatori. Des de l'OCTa també asseguren que busquen col·laborar amb artistes de tots els àmbits per promocionar la producció cultural del territori i d'arreu de Catalunya.

Actualment, l'Orquestra de Cambra de Tarragona està formada per una vintena de músics. Tot i que la seva especialitat és la música de cambra, es pot adaptar a diferents formats, i a repertori de moltes èpoques i estils. El concert de presentació del dia 20 de desembre va comptar amb obres de Vivaldi, Corelli i Bach, i de cara als propers mesos l'orquestra espera engegar noves produccions, com l'Stabat Mater de Pergolesi, previst per Setmana Santa. Com a associació cultural sense ànim de lucre, de cara a 2015 busca també aconseguir nous patrocinadors que donin suport a la seva activitat.

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.