L’Om 537: Una tarda de dijous a Càritas

És el primer dijous de mes, i a la seu de Càritas Parroquial de Riudoms un equip de voluntaris es prepara per obrir la botiga per fer el Servei de Distribució d’Aliments (SDA). A partir de les tres de la tarda comencen a arribar les primeres famílies. Se’ls donen aliments, però també ajuda, orientació i suport emocional, si els resulta necessari. Mentrestant, arriba algú que necessita ajuda, i tot i no estar en les llistes de l’entitat, se l’intenta assistir i orientar. Cap a les set del vespre, tanca la botiga del SDA. Tornarà a obrir el següent dijous, i el tercer del mes.

CvmtFOMWAAAfzCI.jpg
CvmtFOMWAAAfzCI.jpg

A cada família atesa per Càritas se li assigna un número de punts, que es valora des de Serveis Socials en funció del número de persones que formen el nucli familiar i dels ingressos que tenen. Amb aquests punts, que solen ser entre 18 i 26, i una petita aportació simbòlica, cada família pot decidir quins aliments o productes d’higiene agafar d’entre tots aquells que ofereix Càritas.

La botiga del SDA: com un supermercat

Entrar a la botiga del  SDA de Càritas, tal i com l’anomenen els voluntaris, és com endinsar-se en un supermercat o en un establiment de barri, on els aliments estan col·locats de manera ordenada i cadascun d’ells té un preu. En aquest cas, però, no són euros, sinó punts. Cada família, en funció dels punts que té assignats, pot endur-se una quantitat d’aliments, i pot triar entre allò que li convé en cada moment, com si comprés amb diners. “Per exemple, hi ha famílies que a vegades no es volen emportar arròs perquè ja en tenen del mes passat, i prefereixen agafar una altra cosa”, explica la Montserrat Bonet, responsable de Càritas de Riudoms.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.