Localitzat a Riudoms un magatzem amb productes fitosanitaris tòxics i descatalogats prohibits

En un dispositiu preventiu per investigar possibles enverinaments d'animals en diferents punts del territori, agents del SEPRONA han trobat un magatzem a Riudoms que tenia productes prohibits.

Imatges de l'interior del magatzem on es van localitzar els productes prohibits
Imatges de l'interior del magatzem on es van localitzar els productes prohibits

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil han fet durant dos dies un dispositiu preventiu per investigar possibles enverinaments d'animals per esquers enverinats, arts prohibides o furtivisme a la província de Tarragona. Aquestes actuacions s'han fet amb gossos de la Unidad Canina de Cebos Envenenados del Servicio Cinológico y Remonta (SECIR), una unitat especialitzada d'aquests animals que permet detectar productes tòxics prohibits a la beguda o als aliments.

Aquest dispositiu ha servit per investigar de manera exhaustiva quatre punts diferents de la província, on s'havia informat que havien mort alguns animals salvatges o domèstics després d'ingerir aliments o begudes. Concretament, els punts investigats han estat Rodolat del Moro, diversos vedats de caça entre Valls i Figuerola del Camp, zones boscoses de la localitat del Milà i un punt de Riudoms, a la zona de la Riera de Maspujols.

De totes aquestes inspeccions, només ha donat resultat positiu la de Riudoms. Els agents han descobert un magatzem agrícola prop de la riera, que no estava tancat ni delimitat, i que contenia una sèrie de productes fitosanitaris tòxics i descatalogats, que actualment estan prohibits. A part, el magatzem no complia les normes de seguretat i higiene per a l'emmagatzematge de fitosanitaris.

Com a mesura preventiva i per evitar danys als animals, domèstics o silvestres, els productes han estat intervinguts cautelarment. L'objectiu és ara assignar possibles responsabilitats: des de la Guàrdia Civil asseguren que s'estan fent les gestions pertinents per aclarir els fets.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.