L'Epicentre Gaudí acull l'exposició "El Japó, la vitalitat dels seus artistes"

Elena Domingo

Periodista

Fotografia de grup de la inauguració (FOTO: Elena Domingo)
Fotografia de grup de la inauguració (FOTO: Elena Domingo)
El passat divendres, 28 de març, l'Epicentre Gaudí va acollir la inauguració de l'exposició col·lectiva "El Japó, la vitalitat dels seus artistes", amb obres de les artistes japoneses Setsuko Kobayashi, Misako Yamazi i Ryoko Fukao. A l'acte, on va estar present grup nombrós de persones provinents del Japó, també va servir perquè l'artista Masanori Funane fes donació d'un escut de Riudoms tallat en fusta amb una història especial al darrere.

L'escut de Riudoms de Masanori Funane (FOTO: Elena Domingo)
L'escut de Riudoms de Masanori Funane (FOTO: Elena Domingo)


Una part del grup de japonesos que va assistir a l'acte havia estat a Riudoms uns cinc anys enrere, en una trobada amb la cultura japonesa. En aquella ocasió, l'arquitecte i dissenyador Masanori Funane va perdre la cartera a l'autobús de línia regular que els visitants van agafar a Reus en direcció a Riudoms. Després de diverses gestions, l'Ajuntament va poder localitzar la cartera, amb tots els diners i la documentació, i li va tornar. Com a mostra d'agraïment a Riudoms, Funane va decidir crear un escut de Riudoms en fusta i donar-lo en ofrena al poble. Alguns dels seus companys en aquell viatge van decidir acompanyar-lo també a portar l'escut al seu destí.

Funane ha estat treballant durant cinc anys en l'escultura. A més de la part tradicional de l'escut, hi ha incorporat una sèrie d'elements que representen Riudoms i el Japó, com una fulla d'olivera, les columnes del Parc Güell o els cirerers japonesos. L'escut té forma de violí o violoncel perquè en la seva anterior estada, l'artista es va sorprendre molt de la qualitat musical dels nens de l'Escola de Música de Riudoms. "Una altra cosa que també em va impactar molt va ser aquest cel blau i aquest color del Mediterrani", assegura Funane.

Visitants de la mostra (FOTO: Elena Domingo)
Visitants de la mostra (FOTO: Elena Domingo)


L'artista fa una crida a portar els més petits de Riudoms a veure l'escut. "Vull que vinguin els nens, vegin l'escut i vegin la seva història", explica Funane. Divendres, un grup de nens ja va assistir a l'exposició, i en els propers dies passaran per la mostra més escolars.

Bona connexió entre Riudoms i el Japó

L'escut es podrà veure fins al 6 d'abril a l'Epicentre Gaudí, juntament amb les obres de les artistes plàstiques Setsuko Kobayashi, Misako Yamazi i Ryoko Fukao. Una mostra que, segons va assegurar l'alcalde Josep Maria Cruset durant la inauguració, demostra la "bona connexió Riudoms - Japó, que neix del nostre fill [Gaudí] i que connecta el seu poble natal amb un dels pobles que més admira la seva obra".

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.