
L'exposició a la Biblioteca de Riudoms (FOTO: Elena Domingo)
L’exposició, pensada per a les biblioteques públiques del nostre país, explica de manera didàctica i juganera els diferents continguts i característiques de la revista, i proposa jocs i endevinalles als visitants. Al mateix temps, busca posar de relleu la importància de Cavall Fort dins de la cultura i la llengua catalana.
La mostra està composta de vuit plafons, on es poden veure algunes de les portades que ha tingut la revista, uns quants personatges de còmic memorables, o alguns exemples de contes, articles de divulgació o propostes (receptes, excursions, etc.) que ha publicat la revista. També s’hi expliquen algunes de les activitats culturals que Cavall Fort ha organitzat al llarg de la seva història o els diferents gèneres literaris que han tingut cabuda entre les seves pàgines, elements clau per a contribuir a la normalització de la llengua catalana.
Cavall Fort, més que una revista
Cavall Fort va néixer el 1961 com a revista per estimular la lectura entre infants i joves. Ho va fer en ple franquisme, emparada pels bisbats de Vic, Girona i Solsona, quan editar una publicació en català només era possible sota el paraigües de l'Església. Durant el Franquisme, i després en democràcia, va tenir una funció molt important com a eina de normalització de la llengua catalana. Per les seves pàgines han passat els principals representants de la literatura infantil i juvenil del nostre país, i els il·lustradors més destacats.