S'inaugura una exposició de mandales a la Llar de Jubilats

Durant l'acte també es va fer un reconeixement a la feina feta per totes les participants i se'ls va entregar un diploma.

Elena Domingo

Periodista

Reconeixement a les pintores participants al curs
Reconeixement a les pintores participants al curs

El dia 9 de juny a les 8 de la tarda es va fer a la Llar de Jubilats la inaguració d'una exposició de mandales. La mostra representa un petit tast de la feina que han fet les alumnes del curs de pintar mandales durant vuit mesos. En total, divuit dones i un home -la més gran de 99 anys i la més petita, de 10-, en una formació impartida per la Rosa Maria Llurba Gallisà.

Les mandales són estructures formades per una sèrie de figures i formes geomètriques fractals i concèntriques, que també poden ser representacions simbòliques de l'univers i de la natura. L'exercici de pintar mandales és positiu a nivell psicològic i motriu. "Pintar mandales ha estat una bona teràpia per cadascú dels assistents al curs. Ens ha fet millorar l'autoestima, la paciència, la capacitat de concentració, la memòria, la imaginació...", expliquen les assistents.

La Rosa Maria Llurba, qui ha impartit la formació, és una apassionada de les mandales. És autodidacta i fa molts anys que en pinta, experimentant amb els colors i amb diferents tècniques. "Amb molta paciència i constància ens ha ensenyat a perfilar pintar, retallar,.... ens ha dit quins són els seus "truquillos" perquè els puguem aprendre i seguir experimentant", asseguren.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.