"Excuses del porc i la gallina" nou disc dels riudomencs DeBlassis

Jesús Torres

Vitivinicultor

Portada del nou disc dels DeBlassis "Excuses del porc i la gallina"
Portada del nou disc dels DeBlassis "Excuses del porc i la gallina"


Els DeBlassis són una agrupació musical formada bàsicament per riudomencs que va aparèixer l’any 2008. Van gravar la seva primera maqueta “Esplanades i descampats” l’any 2009 i amb el seu estil de la “gresca catalana” han animat moltes festes tant riudomenques com de tota la geografia catalana. Després d’uns intensos mesos de gravació, ja tenim aquí el nou i esperat disc “Excuses del porc i la gallina”.




Portada del nou disc dels DeBlassis "Excuses del porc i la gallina"
Portada del nou disc dels DeBlassis "Excuses del porc i la gallina"


-  Com definiríeu aquest nou treball?



 El nou treball és una evolució del que hem estat fent fins ara. Hi ha potser un enfocament més mediterrani amb l'aparició d'instruments com el llaüt i la mandolina, però sense deixar de banda la idea de la gresca catalana, la música de ball amb un toc pop.


-  Per què “Excuses del porc i la gallina”?



Vam pensar diferents títols que ara no recordem... Això deu ser que aquest és el millor.  Vam creure que era un títol simpàtic que feia referència a la cultura d’aquí a través d’aquests dos animals: la matança del porc, les gallines de corral, les peterrones... Totes les frases fetes i el vocabulari que hi tenim relacionat tenen moltes connotacions. Les excuses fan referència a l’estil dels DeBlassis, ja que sempre se’ns pot dir que fem música de ball però hi ha altres grups que fan ballar més, que és un estil de música pop però no tant com el d’altres bandes, etc.


- Creieu que l’edició d’aquest disc serà un punt d’inflexió per als DeBlassis?


Ho entenem com un pas més del nostre grup. Ara gaudim una eina que tenim per trucar a algunes portes i per a veure si trobem algun padrí que vulgui ajudar-nos.  El sol fet de dur-lo a terme ja ens ha fet aprendre molt, ens ha dut molt de temps però estem satisfets amb els resultats.


- Com ha sigut el procés de gravació?



Tot va començar amb el premi d’un concurs que consistia en uns dies de gravació a Ground estudis, un estudi molt bo de Cornellà de Terri. El problema era la distància a l’hora d’anar a gravar. Vàrem contactar amb l’LR Studio de Tarragona, que ja ens va ajudar amb la maqueta i ho vam compaginar. També ens ha servit molt el contacte que hem mantingut amb el Marc Sabaté (Xarramequ Tiquis Miquis) i l’Albet Vila (Dijous Paella i Brams). A partir d’aquí vam gravar les bateries a Cornellà i les veus i els instruments a un estudi de Torelló i finalment ho vam ajuntar a l’estudi de Torelló. El resultat final el vam enviar el productor Cadifòrnia perquè es realitzes el mastering.


Al disc hi ha col·laborat tant el Marc com l’Albert, que també han fet de productors estilístics, com el Pepo Vidal amb el baix, el Lluís Marrassé amb el fiscorn, la Roser Àvila i la Laia Gili amb els violoncels, el Rebor Assabè, l’Ernest Cursats, el Xavi Manubens...


- Quins són els vostres propers projectes?



Tenim alguns concerts programats per al novembre i per al gener. Però estem buscant algun espai per fer la presentació del nou disc i per poder-hi convidar als nostres amics i seguidors, que s’ho mereixen després de donar-nos tant de suport en aquest procés de gravació.


- Creieu que avui dia encara és vàlid el sistema de vendre discs?


El que és vàlid econòmicament parlant per als grups és fer concerts remunerats. El disc et permet arribar al públic abans dels concerts, que es coneguin les cançons, donar-nos a conèixer a indrets geogràficament més allunyats, per la xarxa, etc.



Mercat de Música Viva de Vic (FOTO: DeBlassis)

- On podrem trobar el disc dels DeBlassis?


Encara estem perfilant el tema de distribució. Ara per ara es podrà trobar en alguns locals de Riudoms o Reus. Però és un producte que no està del tot acabat, pot ser que trobem alguna discogràfica que vulgui reeditar-lo i encarregar-se de la distribució.


- I ja per acabar, que n’opineu de la cultura musical local?


 La cultura musical de Riudoms és àmplia: tenim l’Escola de Música Municipal per aquells que s’ho puguin permetre, la colla de tabalers dels Diables, els grallers de la Colla de gegants, la coral Dolça Catalunya, les Caramelles... Tot això està molt bé, però potser el problema és que fa falta una mica de regeneració en aquestes agrupacions. No podem demanar sales de concerts si fins fa poc pràcticament no hi havia locals d’oci nocturn, però Riudoms té una entitat pròpia prou forta i té suficient vida per tenir una cultura musical més amplia.


 Article relacionat: entrevista als DeBlassis en motiu de les Ulé Barraques 2011



 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.