Es presenta el llibre "Sense Espanya"

Portada del Llibre
Portada del Llibre

El riudomenc i professor de la Universitat Pompeu Fabra Modest Guinjoan presenta el seu llibre davant d'una quarantena de persones.


Portada del Llibre
Portada del Llibre


Ahir al vespre a la Casa de Cultura es va presentar el llibre "Sense Espanya, balanç econòmic de la independència" amb l'assistència d'una quarantena de persones i la presència del co-autor Modest Guinjoan, el president del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) Anton-Marc Caparó i de l'alcalde de Riudoms Josep Maria Cruset, en finalitzar l'acte els assistents van poder conversar amb l'autor tot prenent una copa de cava al terrat del CERAP.


La presentació va anar a càrrec de l'alcalde que va assenyalar l'origen riudomenc de Modest Guinjoan i per una altra banda la rellevància de la temàtica del llibre que es presentava ahir, la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent. Posteriorment el professor de la Universitat Pompeu Fabra i riudomenc de naixement, Modest Guinjoan, va exposar el treball que junatment amb l'altre professor de la mateixa universitat, Xavier Cuadras Morató, han dut a terme.


En el debat nacional que s'està produint aquests dies en la societat catalana sobre si Catalunya seria més pròspera si fos un estat independent hi fan falta dades que ens permetin parlar amb més objectivitat. Així doncs aquesta és la tasca que els dos professors es varen proposar a l'hora d'escriure el llibre: analitzar quin impacte tindria en la societat catalana i espanyola el naixament d'un estat català i quines conseqüències se'n poden derivar, com un possible boicot econòmic, indetificant totes les possibilitat.


Després de l'estudi els dos professors han arribat a la conclusió, que tot i que l'estat espanyol és el principal mercat després del mercat interior català on el texit econòmic del nostre país treballa, la independència no suposaria un sotrac tan greu, ja que les empreses es poden adaptar a les diverses situacions. A més a més com va exposar el professor Guinjoan, un possible boicot no representaria una gran crisi i es podria recuperar ràpidament ja que a la llarga el mercat espanyol i el català tenen la necessitat d'interactuar per la seva proximitat i cada un d'ells té productes que no tenen substitut. En aquest sentit, hi ha diverses exemples que demostren que tot i la rivalitat que hi ha entre certs estats a l'hora de la veritat acaben comerciant, com el cas d'Israel amb els estats àrabs, amb els quals comercia a través de Xipre.


Podeu veure una entrevista als autors sobre el llibre a Vilaweb: www.vilaweb.tv/?video=6864


Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.