Es presenta el calendari de fruites i verdures locals

El calendari es repartirà per les escoles i també es podrà trobar a moltes botigues del municipi

Edició en paper del calendari de fruites i verdures de temporada. FOTO: Cedida
Edició en paper del calendari de fruites i verdures de temporada. FOTO: Cedida

Aquest mes de març l'Ajuntament ha presentat el calendari de fruites i verdures locals i de temporada, amb un llistat de tots els productes agrícoles que s'elaboren a Riudoms i el detall de quins mesos es cultiven.

El calendari l'han elaborat les regidories de Promoció Econòmica i Medi Rural, amb l'assessorament de pagesos de Riudoms. També hi han participat les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau, perquè els alumnes han fet els dibuixos de cada producte.

El resultat és un llistat amb un total de 56 aliments. La majoria són hortalisses i verdures, però també hi ha fruites, fruita seca i oli. Al costat hi han especificats els mesos de l'any que cada producte es pot trobat cultivat a Riudoms: o bé perquè és producte de temporada o bé perquè es cultiva en hivernacle. Es poden veure des de verdures que pràcticament sempre es troben en temporada, com bledes, enciams, porros o remolatxa, fins a fruites que tenen una temporada molt limitada, com les nespres o els albercocs, que es cullen a la primavera. L'objectiu d'aquest calendari és impulsar els bons hàbits alimentaris, especialment entre els infants del poble, però també fomentar la compra de proximitat als comerços, per afavorir la producció local, protegir el medi ambient i reduir el malbaratament alimentari.

El calendari es repartirà per les escoles i també es podrà trobar a moltes botigues del municipi.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.