Els productes i plats típics, protagonistes de la col·lecció de postals de festes de 2012

En els últims dies s’ha començat a distribuir per les cases riudomenques el primer programa de festes de l’any 2012, sota el lema “La festa a taula”. Enguany, totes les postals mostraran productes i plats típics de temporada. 

Elena Domingo

Periodista

Postal de la Festa Major de Sant Sebastià (FOTO: Cedida)
Postal de la Festa Major de Sant Sebastià (FOTO: Cedida)
Postal de la Festa Major de Sant Sebastià (FOTO: Cedida)
Postal de la Festa Major de Sant Sebastià (FOTO: Cedida)


La iniciativa, impulsada per la regidoria de Promoció Econòmica i Comerç Local, pretén contribuir a la projecció dels productes i el comerç de casa nostra. “Per mitjà d’aquesta col·lecció volem posar l’accent en els productes cultivats i elaborats a casa nostra, per reivindicar la seva qualitat i l’estalvi que és per a les nostres butxaques i pel nostre entorn el fet de consumir productes elaborats a prop de casa nostra, generant activitat econòmica en el nostre territori i en l’excel·lent comerç riudomenc”, explica la regidora, Eugènia Montalvo.

És per aquest motiu que el programa de la Festa Major de Sant Sebastià i la XIV Trobada de Sacaires de Catalunya va acompanyat d’una imatge on es poden veure carxofes a la brasa, escarola, una graellada de carn, calçots i salsa romesco. Tots ells, productes que s’elaboren i es mengen en aquesta època de l’any.

Satisfacció per altres iniciatives

Les postals són una de les últimes iniciatives engegades per tal de promoure el comerç i la restauració local. Una de les anteriors va ser la ruta "Les Tapes de Gaudí", coincidint amb les Festes Quinquennals del Beat. Eugènia Montalvo valora positivament la iniciativa, i assegura que es podria tornar a repetir d'aquí a pocs mesos. "Xifres de gent que ha fet la ruta no en tenim, però els establiments col·laboradors han estat molt contents. Per això vam parlar de fer una altra ruta de cara a l'estiu, però encara no tenim dates", assegura.

La pastisseria Ventura, guanyadora (FOTO: Cedida)
La pastisseria Ventura, guanyadora (FOTO: Cedida)


Després de la ruta, es va fer el sorteig dels tres premis entre tots els participants. La Maria Cros va guanyar un cap de setmana a Andorra, l'Ester Ribera, un sopar al restaurants Els Tastets de Reus, i el Francesc Pujol, un sopar en un restaurant del poble participant a la ruta. La pastisseria Ventura, amb una tapa dolça, va ser l'establiment guanyador.

Una altra de les iniciatives de la regidoria va ser impulsar la campanya "Per Nadal, compra al comerç local", amb cartells per les botigues i propaganda a la revista L'Om, a més de l'organització d'un Mercat de Nadal. "De cara a enguany tenim altres coses pensades, però encara és aviat per dir-ho", explica l'Eugènia.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.