El Departament de Territori estudia construir un carril bici entre Reus i Riudoms

El Departament de Territori ha tret a licitació el contracte de serveis per redactar els projectes de traçat i construcció d'aquesta via, seguint el traçat de la carretera T-310.

Traçat del possible carril bici entre Reus i Riudoms
Traçat del possible carril bici entre Reus i Riudoms

El carril bici entre Reus i Riudoms podria esdevenir una realitat. El Departament de Territori ha tret a licitació el contracte de serveis per redactar els projectes de traçat i construcció d'aquesta via, seguint el traçat de la carretera T-310. De moment, és només la redacció del projecte: el Govern de la Generalitat que s'acabi formant després de les eleccions del 12 de maig és qui ha de decidir, a partir d'ara, si la construcció tira endavant.

De moment, la previsió seria que el carril bici fos bidireccional, amb una amplada de tres metres. Aniria des del punt quilomètric 4+300, a l'entrada de Riudoms, i el 1+786, a l'entrada de Reus, seguint un traçat d'aproximadament 2 quilòmetres i mig de longitud. També caldria ampliar el pont actual de la T-310 per sobre de la T-11, perquè hi hagi espai suficient pel nou carril. També hauria de ser compatible amb el projecte de millora a la seguretat viària a la T-310 entre Reus i Montbrió del Camp. Si s'acabés portant a terme, el pressupost previst per al projecte seria d'un milió i mig d'euros i el pagaria la Generalitat de Catalunya.

En una altra via propera a Riudoms, a la carretera TV-3141, coneguda com a carretera de Misericòrdia, també s'està portant a terme en diferents fases la construcció d'un carril bici: en aquest cas, per connectar els municipis de Reus i Cambrils.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.