Comencen els tràmits per instal·lar un parc amb més d'11 mil plaques solars fotovoltaiques al terme de Riudoms

L'empresa madrilenya que el promou, Parque Solar Energy Node 05, construirà també una línia d'evacuació entre Riudoms i Cambrils.

Elena Domingo

Periodista

Parc Solar
Parc Solar

L'empresa Parque Solar Energy Node 05, amb domicili fiscal a Madrid, ha projectat un parc solar amb 11.340 panells fotovoltaics distribuïts en 210 solars, en dues parcel·les rústiques del polígon 13 de Riudoms, una zona propera al Mas de Don Felip.

La companyia ha batejat el parc amb el nom de Baix Camp Solar energy, i tindrà una potència de 4,965 MW. A més, es construirà una línia d'evacuació a la xarxa d'energia elèctrica fins al SET de Cambrils. Tindrà una longitud de 5.198 metres, 2.213 dels quals seran soterrats i 2.985 aeris, passant pels termes municipals de Riudoms, Vinyols i els Arcs i Cambrils.

El pressupost total previst per aquesta instal·lació és de 5.223.633,59 euros de la planta i de 560.753,73 euros de la línia d'evacuació.

Des del consistori asseguren que el projecte es troba en un estadi inicial i que, de moment, no hi ha més informació perquè l'empresa està començant els tràmits per posar-lo en marxa. Sí que es troba en una fase de tramitació més avançada, en canvi, el projecte de parc de panells solars previst en una finca propera a la carretera de Les Borges, també dins del terme de Riudoms. Aquest projecte ja ha estat en exposició pública.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.