Com era Riudoms fa 70 anys

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una aplicació a partir del portal “Com era Catalunya?” que ja vam explicar el passat mes d’abril de 2015.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Aquesta nova aplicació “L’ull del temps” permet comparar a partir de fotografies aèries tot el territori català de dues dates concretes (1946 i 1955-1956) amb l’actual. Només passant el cursor per una zona concreta, la qual es pot ampliar o reduir, podem veure com ha canviat el poble de Riudoms amb 70 anys.

Durant la dècada dels quaranta, la població de Riudoms es va moure al voltant dels 3500 habitants. El nucli urbà de llavors era molt més reduït que l’actual i els carrers que el limitaven eren la Muralla de la Font Nova, el Carrer de Sant Sebastià, el Carrer de Sant Pau i el Carrer Sant Vicenç. També presentaven un aspecte diferent les rieres de Maspujols i d’Alforja, amb una llera molt més àmplia. Les principals carreteres de comunicació que coneixem avui dia eren camins estrets o fins i tot no existien.

Aquesta aplicació s’ha fet a partir de fotogrametries que va realitzar l’exèrcit dels Estats Units d’Amèrica durant aquells anys, que han estat cedides al Ministeri de Defensa que en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic han desenvolupat aquest treball.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.