El CAP de Riudoms posa en marxa el servei de rehabilitació ambulatòria

Amb aquest nou servei poden accedir a rehabilitació tots els ciutadans adscrits a l'Àrea Bàsica de Salut: Riudoms, Botarell, Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes, Duesaigües i l'Argentera.

El nou servei de rehabilitació es complementarà també amb la intervenció del fisioterapeuta
El nou servei de rehabilitació es complementarà també amb la intervenció del fisioterapeuta

El CAP de Riudoms ha posat en marxa un nou servei de rehabilitació ambulatòria, que servirà per poder fer tractaments de rehabilitació de processos derivats d'intervencions quirúrgiques o fractures. Hi podrà accedir tota la població adscrita a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS): Riudoms, però també Botarell, Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes, Duesaigües i l'Argentera. Fins ara, s'havia de desplaçar fins a Reus per fer-ho.

El nou servei de rehabilitació es complementa amb la intervenció del fisioterapeuta d'Atenció Primària i Comunitària: una figura que es va incorporar l'any passat, el 2023, i que porta a terme activitats de prevenció i promoció de l'activitat física. Aquest rol professional també permet fer teràpia grupal de patologies com tendinopaties d'espatlla, artrosi de genoll, dolors cervicals, dorsals i lumbars, entre d’altres, i incidir en una condició molt important: la fragilitat. Aquesta activitat grupal fa que s'enforteixin els hàbits saludables, es previngui la discapacitat, es pal·liï el dolor i millori la fragilitat i la funcionalitat.

La directora del CAP de Riudoms, Yolanda Herranz, assenyala que "d’aquesta manera ampliem la cartera de serveis de l’Àrea Bàsica de Salut i acostem l’assistència al pacient per tal que pugui fer la rehabilitació al seu centre de primària de referència, és a dir, de proximitat, alhora que reduïm els desplaçaments. A més, als professionals ens permet una major comunicació amb altres serveis, la qual cosa comporta sempre més coneixement i millora en l’atenció al pacient".

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.