Els Avis i Àvies per la Llibertat decideixen aturar les concentracions de cada dissabte

Han estat concentrant-se cada dissabte des de fa cinc anys a la plaça de l'Església, de manera pràcticament ininterrompuda.

Elena Domingo

Periodista

Última concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat, el 18 de febrer
Última concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat, el 18 de febrer

El moviment dels Avis i Àvies per la Llibertat, que cada dissabte des de fa cinc anys es concentrava a la plaça de l'Església, han decidit deixar de fer les trobades setmanals.

Aquest dissabte 18 de febrer, quan es complia el cinquè aniversari de la primera convocatòria -el 17 de febrer de 2018- es va fer l'última concentració, juntament amb un vermut de celebració. Des de l'organització asseguren que el grup dels Avis i Àvies per la Llibertat no desapareixerà, però que no continuaran amb les trobades que s'havien fet pràcticament cada setmana. El principal motiu és el desgast de tirar endavant aquesta iniciativa durant tant de temps. El Joan Mestre Domingo, qui s'ha ocupat principalment de les convocatòries de cada setmana, volia fer un pas al costat després d'aquests cinc anys. La manca de motivació per la situació política actual tampoc els ha ajudat.

Durant aquests cinc anys, els Avis i Àvies per la Llibertat de Riudoms han rebut la visita de moltes personalitats polítiques i socials de l'àmbit català, com els mateixos presos polítics del procés, a part de representants de partits polítics locals, entitats riudomenques i associacions independentistes, entre altres. Les consignes que han defensat han estat sempre la llibertat dels empresonats i encausats per la judicialització del procés, així com la lluita per la independència de Catalunya.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.