L'Ajuntament millorarà la seguretat i accessibilitat de 19 encreuaments propers als centres educatius

Les obres començaran al gener i tindran un cost de més de 125.000 euros, que es pagaran a través d’una subvenció del Servei Català de Trànsit

Un dels encreuaments afectats per les obres (FOTO: Ajuntament de Riudoms)
Un dels encreuaments afectats per les obres (FOTO: Ajuntament de Riudoms)

L’Ajuntament de Riudoms millorarà a partir del gener la seguretat i accessibilitat de 19 encreuaments del municipi. Les obres començaran passades les festes de Nadal i tindran un cost de 127.601 euros, que es pagaran a través d’una subvenció del Servei Català de Trànsit, organisme de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’un projecte dissenyat el mandat passat i que ara s’ha acabat d’ultimar i s’ha adjudicat. Es preveu que les obres durin quatre mesos, però aquest termini podria acabar reduint-se.

En concret s’actuarà en carrers propers als centres educatius de la zona nord de Riudoms: la Llar d’Infants Picarols, l'Escola Beat Bonaventura i l'Institut Joan Guinjoan. Per això, la majoria d’actuacions es concentraran als carrers doctor Fleming, Baltasar de Toda i Tàpies i a l’avinguda del Primer d’Octubre.

L’objectiu de les obres és el d'aconseguir que els trajectes dels vianants i, molt especialment, dels infants i famílies que van a les escoles siguin més segurs.

Es faran cinc tipus d’intervencions diferents:

  • Ampliació de voreres en diversos encreuaments de carrers per tal de protegir millor als vianants i també fer disminuir la velocitat als cotxes.
  • Eliminació de barreres arquitectòniques en alguns passos de vianants: es rebaixaran alguns accessos entre voreres i passos de vianants, i també s’adaptaran altres passos de vianants per a persones invidents.
  • Es crearan una desena de passos de vianants nous.
  • S’actuarà en diversos passos de vianants perquè les persones tinguin més visibilitat a l’hora de creuar-los. Per això s’eliminaran places d’aparcament de cotxes que estan a tocar de passos de vianants. Al lloc d’aquestes places per a cotxes s’hi posaran, segons cada cas, pilones o aparcaments per a bicis o motocicletes. Són elements menys voluminosos que faciliten la visibilitat al vianant a l’hora de creuar el carrer.
  • Es millorarà la il·luminació de diversos passos de vianants.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.